Реклама / Ads
0| 5295 |19.05.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Станишев в Китай: ЕС е отворен за китайски инвестиции, а България е „вратата“ към Европа

.
„Преди 10 години китайски инвестиции в Европа почти нямаше. Днес те са над 14 млрд. евро. „Пътят на коприната“ може да отвори нови възможности за комуникации, транспортна инфраструктура и инвестиции, както по море, така и по суша. ЕС желае това стратегическо партньорство, а моята страна – България – е „вратата“ за неговото реализиране. “ Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на срещата си с Лио Юн Чен – член на Постоянния комитет на ЦК на Китайската комунистическа партия.
 

На нея той представи европейската позиция от името на над 30 европейски партии, включително Републиканците на Саркози и Християндемократическия съюз на Ангела Меркел.

 

Станишев е в Китай като гост на V-ия политически форум на високо равнище ЕС – Китай. Този форум е стратегическа платформа за диалог между партиите от всички политически семейства в ЕС и Китай.

 

По време на посещението си в Китай президентът на ПЕС проведе срещи на високо политическо ниво и с представители на правителството. Той посочи, че именно Китай е първата държава извън ЕС, която заяви своята финансова подкрепа за Плана „Юнкер“ и от началото на годината е член на Европейската банка за възстановяване и развитие. Икономиката, инвестициите и защитата на социалните стандарти бяха сред темите на срещите му, както и новата роля на ЕС и Китай като фактори за стабилност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4361 |17.05.2016 Станишев води европейската делегация на V-ия политически форум на високо равнище ЕС – Китай . 10| 5650 |12.05.2016 Станишев контра на Местан: Протестите, а не договорки свалиха кабинета ”Борисов 1”​ . 24| 9370 |12.05.2016 Кутев пред Фрог: Станишев не искаше Пеевски да е шеф на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads