Реклама / Ads
5| 7874 |01.09.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Статията срещу "Елените" е клевета, за да се върнат пари на туристите

.
Статията срещу хотел „Роял парк” на ваканционно селище „Елените”, която беше публикувана вчера в електронното издание на вестник Sunday Mail е клевета, опровергаха информацията на сайта от елитния курорт.
 

"Бернард и Маргарет Страчънс се оплакват, че в мецанина на хотела, пред очите на всички, се е снимало порно. Това е откровена лъжа. Шотландското семейство е било на ваканция в „Елените” от 2 до 9 юни. В деня на заминаването им е сниман клип на младата певица Цветелина Янева по песента й „Открадната любов”, който се излъчва по музикалния телевизионен канал „Планета”. При това изпълнителката е облечена в рокля до петите. Не е вярно, че от редакцията на вестника са търсили за коментар мениджърите на Royal Park Hotel", съобщиха представители от хотела. По думите им това е само голословно оправдание за неспазването на основно журналистическо правило – да се иска мнението на засегнатата страна, което е обичайната практика на сериозните и уважаващи себе си български медии.

Цялата работа е ясна. Целият театър се е разиграл заради пари. Понеже от туроператора First Choice са предложили на шотландското семейство компенсация от 230 паунда (около 575 лева). Коронен номер на английските туристи из българското Черноморие през последните години е, ако не могат да си изсмучат от пръстите някакво по-ефектно „преживяване”, да се жалват от хранително отравяне. При това седмици и месеци, след като са напуснали страната ни. Поименните проверки, след няколко публикации в британската преса показват, че мнимите болни не са потърсили медицинска помощ и не са регистрирани в здравните пунктове на курортите.

Не е никаква тайна, че в Англия има адвокатски кантори, които се специализират по измъкването на компенсации от туроператорите. Дори съществуват куриозни случаи когато „недоволните” туристи с парите от обезщетенията се връщат в същите хотели, от които са се жалвали пред сайтове и вестници. През този сезон освен Sunday Mail (на 31 август), и The Sun (на 14 юли) публикува оплаквания на туристи от „Елените”, гостували в комплекса още през юни.

Обвиненията в тях подозрително си приличат, дори са използвани едни и същи изрази. И двете семейства са клиенти на First Choice – компанията, която доведе това лято в комплекса около 30% от почиващите. "Това ни насочва към подозрението, че може да става въпрос за скалъпени номера от нейни нелоялни конкуренти", казаха от курорта.

tyristi.jpg
 снимки Вяра Йовева

Ето част от публикацията в "Сънди мейл":

Разочаровани шотландски туристи, прекарали едноседмична ваканция в България, разказват за ужасните си преживелици в петзвезден хотел във ваканционното селище Елените.

Бърнард и Маргарет Стракан от шотландския град Килмарнък платили 1500 британски лири за почивката си, която се оказала "шокираща" по думите им. Те станали свидетели на невероятни неща, сред които снимане на порно филм във фоайето на хотела и скандал за откраднати кърпи. 
Семейството разказва как служител на хотела ударил момиче на тинейджърска възраст със зашеметяваща полицейска палка по лицето, обвинявайки я в кражба на кърпи.
Бърнард и Маргарет се оплакват и от хранително натравяне. "Това беше първото ни пътуване в чужбина и всички чакахме с нетърпение да се приберем у дома", споделя Маргарет. 
Снощи ръководството на британския туроператор "Фърст чойс" (First Choice), който организирал почивката, се е извинило на семейството и предложило обезщетение от 230 британски лири. 
Ръководството на хотела не пожела да коментира случилото си, пише изданието.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5594 |18.08.2008 М-Тел внесе втора жалба срещу БТК . 0| 5605 |28.05.2008 Алтернативният еко туризъм ще се бори срещу масовия . 1| 5147 |13.09.2007 Варненската плажна ивица ще лъсне срещу 2 млн. лв. . 1| 6655 |24.08.2007 Създава се изкуствена атака срещу туризма в Слънчев бряг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads