Реклама / Ads
0| 20446 |30.01.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Тайландци рекламират български курорти

.
През последните години средно по 4 000 българи избират за десеттдневна ваканция Тайланд. Това стана ясно от среща в Бангкок на главния секретар на СИТ Соня Колтуклиева със Сомбат Лаохапончана, почетен консул на България в Тайланд.
 

От друга страна, към България тръгват на бизнес и екскурзионни пътувания между 350 и 600 тайландци годишно. Те комбинират пътуванията си до нашата страна предимно с дестинации в Румъния. Липсата на директен полет до София възпира мнозина да пътуват до България. Turkish Airlines поддържат линията Бангкок - Истанбул с няколко полета дневно и правят отличен бизнес, защото са предпочитани от туристи и бизнесмени от Тайланд, Сингапур, Малайзия, Мианмар, Виетнам, Камбоджа и Индонезия за достъп до Балканите и Европа, тъй като полетът с тях е най-кратък.

Тайландците са най-пътуващата нация в далечния изток - те предпочитат Франция, Италия, Германия, Великобритания. "Аз лично сам пътувал с мои приятели и бизнеспартньори няколко пъти в България." - обяснява почетния консул, - „Всички ние много харесваме София, Пловдив, Велико Търново, Несебър - нас ни интересува преди всичко културния туризъм. Жалко е, че нито една българска туроператорска фирма не предлага комбинирани пътувания за България-Турция-Гърция и някоя друга от съседните балкански страни.". Според Лаохапончана в България има много добри 4 и 5 звездни хотели с чудесно обслужване, но е разочарован от отношението към чужденците на таксиметровите шофьори и някои туроператори, които предлагат rent-a-car и екскурзии във вътрешността на страната на много по-високи цени, отколкото за българи. Почетният консул е инвестирал лични пари за реклама на България в медиите. Силно впечатление е направил наскоро телевизионен филм за страната ни на известен тайландски журналист, спонсориран от Dutch Milk Company - Бангкок. Така в Тайланд научили за киселото мляко и шопската салата, наред с морските и зимните ни курорти. Направен е неуспешен опит за внос на българско вино в Тайланд, където традиционно ценителите предпочитат френските вина и в последно време - австралийските.

more.jpg

В Тайланд живеят около стотина българи - основно работещи за световни корпорации и българи, женени за тайландки. Според Лаохапончана съществува потенциал около 2 000 тайландци да летуват в България. Това могат да бъдат само богати хора, защото цената на билета до Европа е 1200 евро в икономична класа, визата за Европейския съюз е 60 евро. Почетният консул, който е известен строителен предприемач и брат на доскорошния заместник министър на външните работи, предложи по-активни отношения между Съюза на инвеститорите в туризма и тайландската Агенция по туризъм. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5681 |18.01.2008 Мощна експанзия на българския пазар заформя Билла . 1| 5003 |08.01.2008 Ще рекламират непопулярни дестинации из Европа с нов мащабен проект . 0| 5186 |04.01.2008 Нова година пак създаде хаос в курортите . 1| 7596 |19.11.2007 "Аутлети" по български завладяват пазара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads