Реклама / Ads

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

0| 4885 |05.11.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Техническият университет и ЧЕЗ задълбочават сътрудничеството си в подготовката на кадри

.
Техническият университет–София и ЧЕЗ ще си сътрудничат в подготовката на кадри за българската енергетика и в популяризирането на сектора сред младите хора. С общи усилия те ще подпомагат професионалното образование в областта на електроенергетиката и ще работят за сближаване на образователната система и нуждите на реалния бизнес.

На официална церемония в ТУ-София регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал и ректорът на ТУ проф. д-р инж. Иван Кралов подписаха споразумение за стратегическо партньорство. Това е второ споразумение между страните и обхваща многообразието от дейности, по които те са установили партньорски отношения през годините.

 

„Подпомагането на професионалното образование е основен елемент в стратегията на ЧЕЗ за устойчиво развитие. Целта на дружеството като работодател е да създава успешни и мотивирани специалисти и да им даде възможности за професионално и личностно развитие в областта на българската енергетика. Техническият университет е наш основен партньор в постигането на тази цел”, заяви Карел Крал.

 

„Горд съм, че Техническият университет – София има много добри традиции във взаимодействието с бизнеса. Изказвам лично благодарността си към Вас, г-н Крал, защото споразумението ще ни открие още повече възможности за привличане на студенти, които да развиват своите професионални компетенции в областта на енергетиката. Наша задача е да накараме студентите да решават реални казуси в различни проекти и в бъдеще най-важното развитие за тях ще бъде казусно ориентиране към различни професии“, каза проф. Кралов. Той връчи на регионалния мениджър на ЧЕЗ за България юбилеен златен медал по случай 75 годишнината на ТУ – София.

 

ЧЕЗ развива дългосрочна политика в подкрепа на професионалното образование в България. Част от тази политика е устойчивото партньорство с професионалните гимназии и висшите учебни заведения с профил „Електроенергетика“. ЧЕЗ беше една от първите компании, която се включи в проекта ДОМИНО за развитие на дуалното обучение по електротехника и през 2019 г. получи отличие за най-добри социални придобивки за учениците в дуална форма на обучениe. През 2020 г. ЧЕЗ създаде специализиран сайт „Енергия за бъдещето“, чрез която да насърчи и мотивира младите хора да изберат електроенергетиката за своя кариера.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 4266 |09.08.2018 Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение взе лиценз . 0| 6069 |03.04.2017 Университетът на Монти „Бокони” започва програма в София . 0| 3874 |25.03.2017 Отечествени университети вдигат таксите . 0| 9824 |08.12.2011 Технополис оборудва 10 компютърни зали в 10 университета по случай 10-тия си рожден ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ