Реклама / Ads
0| 4909 |06.10.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Тенденция: Българите поставят безопасността като фактор при избора на жилище

.
Затворените комплекси вече не са само тенденция, а се обособяват като отделен сегмент на пазара на недвижими имоти. Увеличава се броят на купувачите, които търсят жилища единствено в комплекси от затворен тип.
 
Това обикновено са млади семейства с деца, при които средата и сигурността са от особено значение. Това посочват от консултантската компания Имотека.

Хората искат да подобрят начина си на живот, а затворените комплекси осигуряват по-добра среда за живеене. Клиентите държат пространството около сградата, която обитават да бъде добре поддържано и да разполага с различни удобства като спортни и детски площадки, смятат брокерите.

От компанията отчитат, че се повишава взискателността на клиентите към предлаганите имоти. Трите най-важни критерия по които избират жилище са сигурността, заобикалящата среда и социалното обкръжение. На първо място почти половината от купувачите поставят безопасната среда като най-важен фактор при избор на жилище. Затова предпочитат имотът им да се намира в затворен комплекс с контролиран достъп и видеонаблюдение.

“Търсената сигурност се изразява не само по отношение на охраната на собствеността, но и в спокойствието при отглеждането на децата. Социалното обкръжение, което съседите създават, е важен критерий за избор на средата.“, коментират експертите.
 
Близо 30% от клиентите разчитат на доброто качество на строителството и запазената околна среда.  Предпочитани са градските жилища, които осигуряват контакт с природата чрез вътрешен двор или се намират в близост до природни забележителности.  

„Купувачите искат заобикалящата среда да отговаря на качеството и стандарта им на живот. Затова не може да се прави компромис с външния вид на сградата и пространството около нея. Организацията на етажната собственост става все по-важен фактор при процеса на покупка на жилище. Клиентите искат да опознаят бъдещите си съседи и да се убедят, че сградата се управлява добре.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5293 |28.08.2017 Евтиния изстрелва българите на почивка в Албания този септември . 0| 7722 |20.06.2017 Евростат: Българите карат най-старите коли . 0| 4547 |14.03.2017 Колекторски компании: Българите задлъжняват с все по-големи суми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads