Реклама / Ads
0| 5753 |22.05.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Xella България инвестира 1 млн. лв. в завода в Добрич

.
„Xella България продължава своето успешно развитие. Именно поради тази причина ние планираме да инвестираме близо 1 млн. лв. в завода ни в Добрич“, това заяви г-н Йенс Тиерфелдер, управител на Xella България, фирмата-производител на клетъчен бетон Ytong и минерални топлоизолационни плочи Multipor.
 

От своето създаване през 1994 г. със закупуването на завод в град София,досега компанията е инвестирала 80 млн. лв., като значителна част от тези суми е насочена към въвеждане на иновативни технологии и ноу-хау, осигуряващи високо качество на произвежданите материали според всички световни производствени и екологични стандарти.

 

Вторият завод на Xella Българияза производство на Multipor и Ytong в град Добрич е построен през 2006 г. и е единственият извън Германия в цяла Европа. Заедно тези заводи заемат основен дял в дистрибуцията на Multipor за Европа. Минералните топлоизолационни плочиMultiporса с много добра якост на натиск, негорими (Клас А1) и притежават „дишаща“ структура, което ги прави уникален продукт за пазара. Произведените материали са от най-високо качество и се изнасят за страни като Албания, Азърбейджан, Полша, Хървaтска и други, а от тази година се включват Гърция, Кипър, Русия, Украйна и Молдова.От своето построяване досега производствотo наMultiporсе е увеличило 3 пъти,което се свързва с новите инвестиции в размер на близо 1 млн. лв.Mатериалът се използва основно за саниране на панелни блокове и за топлоизолиране от вътрешната страна на сгради паметници на културата, чиито фасади трябва да запазят автентичния си вид.

 

Xella Българияе част от Xella Group.Годишният оборот на немската компания XellaGroupза 2016г. достигна EUR 1 326 800 000, като реализираният оборот на всеки служител е EUR 221 133. От него 23% са реализирани в Централна и Източна Европа, а най-голямата част – в Германия с 46%. През месец април тази година собствениците на XellaGroup успешнопродадоха групата на американската компания LoneStargroup. С това придобиване зад XellaGroup застава силен собственик. „Ръководството на Xella показва високи резултати. Очакваме да работим усилено с мениджмънта и да продължим по-нататъшното развитие на компанията“, обяви Доналд Куинтин, старши управляващ директор в LoneStar.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6937 |22.05.2017 Русия води преговори с България за „Турски поток“ . 1| 5115 |21.05.2017 ЧЕЗ ще инвестира над 31 млн. лв. в столицата . 0| 5821 |03.05.2017 България иска промени в поетите от ”Газпром” ангажименти към ЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads