Реклама / Ads
9| 6230 |04.07.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Златни пясъци върви към фалит

.
Летовниците в курорта се оплакват от високите цени, лошото обслужване и непрестанния шум от дискотеките и капанчетата на плажа.
 

Черноморският комплекс Златни пясъци върви към фалит, категоричен е председателят на Асоциацията на собствениците в курорта Марко Марков, съобщава сайтът Infotourism. Основната причина за това е, че туристите са с близо 40 процента по-малко в сравнение с миналата година въпреки понижението в цените на хотелските стаи с около 25 процента през този сезон, жалваха се хотелиерите. В момента нощувка в хотел с три или четири звезди в курорта варира между 30 и 50 лева. Само наемът на чадър и шезлонг на плажа обаче върви от 24 до 36 лева, напомнят бизнесмените. 

zlatni_piasuci3.jpg
Летовниците в курорта се оплаквали най-вече от високите цени, лошото обслужване и непрестанния шум от дискотеките и капанчетата на плажа. Много от плажните заведения за бърза закуска през нощта работели като дискотеки, а в тях се събирали предимно тийнейджъри, които пиели и създавали много шум. 
Сред големите недостатъци на черноморския комплекс според летовниците е и постоянната липса на места за паркиране. Паркоместата са в пъти по-малко отколкото броя на туристите, които идват в курорта с автомобили, а паяците денонощно обикалят и вдигат колите, оплаквали се гости на хотели в комплекса. По тази прична този сезон много от чуждите туроператорски агенции въобще не передлагат почивки в Златни пясъци, казаха от бранша.
Междувременно стана ясно, че за миналата година в държавната хазна са постъпили над 15 млн. лв. от отдаването на концесия на 72 черноморски плажа, съобщиха от кабинета вчера. Приходите от концесии за миналата година са с над 130 процента повече в сравнение с тези от предходната година, дбавиха те. Според управляващите причина за по-високите приходи е по-добрата поддръжка на плажовете в сравнение с година по-рано. Според запознати обаче постъпленията за тази година ще са доста по-малко, тъй като много от плажовете все още нямат концесионер заради блокирания закон за концесиите. Frognews.bg

zlatni_piasuci.jpg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9732 |15.05.2008 Слуховете за фалит на ПИБ - силно преувеличени . 5| 5372 |29.04.2008 Златни пясъци остана полупразен за Великден . 0| 4879 |03.04.2008 Авиокомпанията Alitalia пред фалит . 0| 6260 |19.12.2007 Созопол получи златния печат за "Уникално европейско селище"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads