Реклама / Ads
18| 17341 |03.05.2018 ГЛАСЪТ

Не било робство, а свинско присъствие…

.
„Нашият издател“ дал интервю в „нашия вестник“. „Нашият вестник“ е „Телеграф“. Че кой друг. Ако имаше световна награда за наглост – Пеевски щеше да я грабне за особени заслуги. Комплексен шампион. За групово изпълнение с приза щяха да се окичат „Три танкиста, три веселых друга“… Единият сухопътен офицер - да се отбележи в протокола.
 
Ако смятате, че това е някакъв кошмар, ощипете се и чуйте отново: Пеевски дал интервю за „Телеграф“, в което се самоописал като жертва на зъл заговор. Интервюто излязло на 3 май – Световният ден на световната преса. Е няма по-подходяща дата да си покажеш свинщините, нали?! Може да го наричате всякак, но не можете да отречете пламенното нахалство на интервюирания субект.

 

Въпросът е дали българсикте медии и журналисти имат основание да честват този ден.

 

Да видим.

 

1.    Пеевски управлява държавата с Бойко Борисов и Сотир Цацаров. Всички твърдения на тримата, че няма нищо общо помежду им утвърждава общественото убеждение. Стив Джобс бе казал, че: „Един слух става истина в момента, в който бъде опроверган официално“. Джобс е прав, но ние знаем това отдавна. Няма кой да го проумее.

 

2.    Формално Пеевски притежава 10-12 издания, но реално под негов контрол и влияние са около 80 на сто от медиите в България. По финансови причини, монопола в разпространението и пр. Има обаче видни издатели, които обожават свинщините. Живеят и богатеят от тях. Кочината им е любимата среда, особено ако е в Драгалевци и Бояна.

 

3.    Чрез Пеевски Борисов е проникнал в няколко медии. Притежава и акции чрез подставени лица и фирми. Той отрича. Вие как мислите?  

 

4.    Над 70 на сто от медиите в България венцехвалят управлението. Дали са принудени? Не, но знаят, че без панагирици няма хляб. Първо им спират рекламите – след това е лесно и смъртоносно.  

 

5.    Който критикува властта, модела Кой, свинщините на държавните институции и персонално Борисов, Цацаров и Пеевски – както и техни подопечни – бива отстрелван на мига. Чрез прокуратурата, следствието, МВР, тайните служби, данъчните, финансовите органи и др. инструменти на държавната инквизиция, наречена „демокрация“. Демократите Борисов, Пеевски и Цацаров нямат нищо общо с това, естествено.  

 

6.    Голям рев за разграбването на активите на КТБ. Пеевски и Данчо Ментата пишат закон. ГЕРБ го прегръща любовно, както Борисов Пеевски, но зад пердето от тюл… Образно казано. За да е свинщината пълна, съответните медии не отронват и дума, че активите се източват, но от тези, които фалираха банката. Същите херои пишат и закон за собствеността на медиите. Макс Аман и Лаврентий Павлович са същински цаци в сравнение с нашите титани...

 

7.    Стане ли напечено покрай някои протести или гафове на управлението, медиите на властта, сиреч на Пеевски, пускат отклоняващи вниманието „новини“. Такива са за шоколадите с няколко лешника по-малко, сухото мляко, палмовото масло и гранде успехите с магистралите, санирането и пр. Или пък бива нападнат президента Радев, който нали…

 

Това са само част от аргументите и фактите, които разкриват,, че изживяването на Пеевски като жертва е перверзия. Какво му е правено като малък в къщи или училище – не знаем, но много му личи… Учени твърдят, че лицемерието има граници, защото всеки човек притежава вътрешен глас и парченца съвест. Тези учени да си хвърлят дипломите…

 

Пеевски се изяви в Световния ден на свободата на словото. В това има знак и послание. Според мен то е: Не съм ви поробил, а само присъствам в живота ви. Като онова 500-годишното присъствие от новите учебници, нали се сещате. И е прав. Не ни е вързал като роби с три синджира, нито реже ръце и глави за Яна, дето да приеме турска вяра… Човекът просто е попаднал на добри приятели, а ние ги избираме и приемаме с мълчание произхождащите от това свинщини.

Честито свободно слово и медии по време на триглавия режим!

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 15150 |29.04.2018 Розов облак се киска зловещо над българското гробище . 25| 18088 |27.04.2018 Северна и Южна Корея: ботуши, глад и поктанджу срещу супер стандарт . 9| 14541 |23.04.2018 Шшшът, че ще ти откъсна ушите! . 42| 77954 |21.04.2018 Да, България е най-мутренската и свинска държава!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads