Реклама / Ads
50| 14018 |14.05.2020 ГЛАСЪТ

През ”долу мафията”, казачока, парфюма и преторианците - до барикадите!

.
Преторианската гвардия е елитна част, която охранява и защитава римския император. За преторианците ще стане дума в края. Сега малко за Ленин. През 1908 г. Ленин е емигрант в Швейцария. За втори път. През май негови местни познати го канят на екскурзия в Алпите. Групата минава край езера, глетчери, поляни. През цялото време Ленин е мълчалив, умислен. Спират за почивка край поточе.
 

„Владимир Илич, погледнете снежните върхове, чуйте птиците, а цветята… - възклицават домакините. Ленин ги поглежда замислено и отронва: „Троцки не е прав“.

 

На 14 май 2020 стотици граждани протестират в София срещу правителството и статуквото. Напрежението ескалира. Има арестувани. Хората крещят: „Оставка“, а под прозорците на Горанов - „Мафия“.





Едни медии предават какво се случва, други споменават едва, трети мълчат. Всяка според господарите и артелчика.

 

През няколко сайта се процежда ирония, като пролетна смола - лепкава, пръстите не могат да изобразят Victory. Ленин мисли. Не го вълнуват събуждането, звуците, пролетта, надеждата… „Копейкин, - мърмори  вождът, - не е прав“.

 

Не е Копейкин проблема. Хиляди граждани са недоволни, искат справедливост, да изритат мафията. Не тръгват заради този или онзи, а за своите интереси и права. Ако с тях са десни, полудесни, изявени и по-малко рекламирали се депутати - още по-добре. Само че Лениновците – червени, сини, цикламени, умни, готини - не харесват пролетта и поривът на другите. Особено днешния. Намирисвал на ботуш и казачок. Дайте тогава алтернативен демократичен парфюм, моля. Разлял се е в коженото куфарче? Колко жалко! Ударете по една белгийска бира тогава за успокоение на съвестта… И на артелчика.

 

А грабежът си върви по план. Покрай вас, покрай всички.  

 

Ако не сте чули: Ментата оглавил комисия, която ще следи как се разпределят финансовите помощи за пострадалите от извънредното положение. Не е виц – некролог е.

И още от моргата: Филчев и Мръчков ще съветват главния прокурор Гешев. Не одобрявате? Направо ги изплашихте!...





А Борисов наблюдава от прозореца и се почесва: Трябва да внимавам със своите – мамка им, - опозиционерите се оказаха верните ми преторианци.

 

Ние, дежурните наивници, разчитаме на кардинал Ришельо, защото казал: Предателството е въпрос на време. Време е, - викаме от дивана. Да се изпопредадат дебелите едно хубаво, по български, че да се оправи революшъна. Съединението прави силата никога не е било вярно на тази територия! – удря ни ехото в диафрагмата.

 

Хей, демократи кабинетни, недокоснати от криза и прокуратура, с финансово смели медии, стига сте мрънкали през изнежените си носове. Свободата иска барикади, барут и Караджата. Във всякакъв смисъл. Освен, че бяхте заедно в едно правителство с ГЕРБ и мълчите за покровителството на шайката, Пеевски и корупцията от американската амбасада, какво друго направихте? Поведете бунта, ако можете и ако ви стиска – ние ще бъдем до вас! Какво чакате?!

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 16659 |03.02.2020 Защо в записи с президента е важно съдържанието, а с хора от кабинета – не . 30| 22383 |27.01.2020 Главен прокурор срещу президент – първи версии . 17| 18240 |16.10.2019 Целуващият се с Боби, се изрепчил на президента Радев, че казал очевидното . 28| 12730 |01.05.2019 Премълчавано: Въстанията през 1975 и 1876 г. и антируските настроения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads