Реклама / Ads
19| 14883 |03.01.2023 ГЛАСЪТ

Гешев прави политически проект, контра на атаките от САЩ? Кой го подкрепя за партийна кариера?

.
Източник: Худ. Тони Ганчев
Иван Гешев ще прави партия. Политическият проект вече е в ход. Пиар обиколки из странта, дарение в дом за деца и хора с увреждания в Мездра, обръщение за Рождество, награждаване за трети път с грамота на името на италианския съдия-следовател Фалконе в някаква благоевградска организация, интервюта с политически послания – всичко това е добре замислен план.
 

Той е в реализация от няколко месеца: когато главният прокурор е узнал от различни източници, че в САЩ името му е част от голямо разследване за корупционни практики в България. Това съобщиха за Фрог нюз източници от политическите среди и запознати с кухнята на задкулисието.

 

Видни политици се обединили около идеята Гешев да бъде спасен по някакъв начин, ако се наложи да напусне поста на обвинител №1. Това можело да стане всеки момент, ако американците обявят публично резултатите от разследванията на техни институции. За такива се говори в писмото на американския конгресмен Уорън Дейвидсън  до финансовата министърка Джанет Йелън. В него се настоява на Гешев да бъдат наложени санкции, защото представлявал заплаха за националната сигурност, както и за партньорите в НАТО. Дейвидсън е републиканец от Охайо, бивш военнослужещ в американската армия, експерт по финансови въпроси.

 

Идеята за нова партия, оглавена от Гешев възникнала още преди време, когато на власт бе кабинетът „Петков“ и „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ поискаха в Народното събрание той да подаде оставка. Въпреки гласовете на ГЕРБ, ДПС и немалко депутати от БСП, които по известни съображения подкрепят Гешев, вече било ясно, че е въпрос на време да започнат да излизат доказателства за връзките му с политици и прокурорския „чадър“ над тях. Тогава се родила идеята, ако все пак не успеят да го задържат на власт, да бъде вкаран в политически проект, подобен на този на Стефан Янев.

 

Обсъдени били и възможностите да се намерят няколко десетки милиони, нужни за „създаването“ на партийни структри и привличане на „съратници“.

Важен елемент в идеята е подкрепата, която новият проект ще получи от магистрати, випускници на школата в Симеоново. През последните години те буквално са създали каста, членове на която заемат висши постове в магистратурата и по същество съучастват в упралението на държавата.

 

Гешев трябва да бъде спасен на всяка цена, защото знае много и не е ясно дали ще мълчи дълго, заявил партиен лидер преди месец. Самият той едва успял да се измъкне от американското разследване, предоставяйки материали, уличаващи Гешев и други край него във всякакви прегрешения, твърдят източници на Фрог нюз.

 

В момента тази информация не може да бъде доказана публично, защото липсват такива документи, а лицата, които я споделят държат на анонимността. Слуховете обаче в последно време са упорити и се потвърждават от лица, които са отлично запознати с кухнята на задкулисието. За това се говори в партии и различни кръгове, но никой не признава публично, че тези слухове и обсъждания са факт. Самият Гешев ще отрича най-активно от всички, но той отричаше също, че ще се кандидатира и за главен прокурор. "Нямам време да се занимавам с кални борби, които се развиват на доста разкалян терен", закле се той пред медиите, а после се оказа единствен кандидат... Явно не е успял да устои на предложението... да пребори корупцията и мафията...

 

Политическите послания на кандидат-политикът Гешев избухнаха като китайска пиратка и в навечерието на Рождество: "Ние работим само с факти и доказателства, а за това са необходими постоянство, време и усилия. Усилията и на останалите власти, в лицето на Народното събрание и правителството. Казано е още в Библията, че “дето няма закон, няма и престъпление”. Въпреки всичко, търсенето на справедливост остава нашата най-важна цел."

 

Не се посвени да навлезе и в територия, която няма нищо общо с ранга му и със задълженията му: "Нека в тези съкровени мигове на тайнство всеки от нас обърне поглед към себе си! Нека се доверим на ума си, за да познаем силата си! Нека запазим желанието, за да следваме целите си! Нека помним постъпките си, за да ги надграждаме!

Защото Бог се ражда, за да върне човека отново при Себе си!“

 

Екипът, който работи по реализацията на акция „Спасяването на милиционера Гешев“, е в трескава надпревара с времето: трябва да се изпреварят американските разкрития. Гешев трябва да бъде представен като истински „инструмент на Господ“, за какъвто той сам се обяви преди време. Да се внуши, че е борец срещу корупцията и мафията. Че няма нищо общо с Бойко Борисов, с когото заедно се „правят на луди“ и пр. 

 

Трудна задача. Вероятно доходоносна, но – трудна.

 

Забележете кои медии излъчват като радиоточки венцехвалеща информация за гешевите „инициативи“ и прояви по села и паланки. Вчера една от тях дори написа, че САЩ атакуват Гешев, защото се борел за независимостта на България. Гешев - "българският Фалконе"... Същите медии дадоха територия и за обръщението на руската посланичка Митрофанова към българите пред Нова година…

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 11561 |30.12.2022 Гешев с грешна тактика за спасяването си. Знае какво трябва, но го е шубе, шубе... . 39| 17448 |24.12.2022 Иван Гешев след обвиненията на конгресмена Уорън Дейвидсън: Оставка или война? . 10| 8886 |23.12.2022 2022: Галопираща инфлация, политически схватки, има ли газ и... пак избори . 8| 16392 |15.12.2022 За съдия Фалконе 5 тона тротил, а за Иван Гешев - три награди „Фалконе“. Гавра, но защо мълчи Рим?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads