Реклама / Ads
15| 11244 |28.12.2019 ГЛАСЪТ

Годишен отчет за 2099 г: Булбедуини в процъвтяваща грух-държава

.
Грух-заседание...
Извънредно заседание на Правителството на сахарските държави. Всички министри пристигат с автомобили и джипове, карани от воини бербери, калени в сушата. Министрите сядат около кръглата маса - meza ya pande zote, - на местно сахарско наречие. Влиза вожда Туре Сику Мобу. Всички стават и миг след това се покланят доземи.

Започва отчетът на 2099 година.

 

Министърът на икономиката: Грух*, грух, Ваше Величество! Пълен грух-грух-хаос цари в някогашния минен оазис Пер Ни Ко. И последният артезиански кладенец сдаде багажа. Но продължаваме да множим тези успехи. Благодарение на нашите грух-усилия и другите райони на процъвтяващата грух-грух-пустинна родина също вече пресъхват успешно.

 

След него се изправя министърът и вицепремиер понещомноговажно. Ваше грух-Величество, реформите се изпълняват, както заповядохте. Обезлюдяването на грух-страната е към своя грух-край. Грух-електронното правителство не заработи и тази година, което е голям успех. Грух-чиновниците остават и ще гасуват по грух-съвест за нас. Все пак няма да е лошо, ако в грух-електронното правителство се налее още някой милиард.

 

Вождът кимва: Да се налее!

 

Ключарят на грух-хазната: Ще налеем.

 

Всички стават и се покланят доземи…

 

Ред е на министъра на спокойствието и големия ред: Ваше Величество грух-грух-грух-грух…

 

Вождът: Това го чухме, дай грух-статистиката.

 

Министърът на спокойствието и големия ред: През този месец само три телефонни грух-измами! Гранде грух-измамите обаче продължават да растат, както и броя на жертвите по грух-пътищата и грух-магистралите.

 

Изказват се поред и други министри.

 

Накрая Вожда се изправя. Тишина като в гроб. Само министърът на справедливостта и наказанията не може да спре треперенето на ръцете си. Вълнува се. До него вицепремиерката поедикакво си се почесва нервно на едно място, където и снощи я сърбеше, но без резултат…

 

Вожда: Беше поредната трудна грух-година. Но отново спечелихме всички грух-избори. България от райска градина, вече е грух-пустиня. Това, което други народи въобще не искат, ние го постигнахме за няколко грух-петилетки. Израел превърна пустинята в оазис с пот, кръв и труд, а ние истински рай превърнахме в пустиня без много зор. За това се иска огромен талант. Грух-талант…

 

Отвън грух-журналистите очакваха грух-прес-съобщението за грух отминалата година.

 

Грух-задкулисието потри доволно ръце.

 

Грух-грух, драги булбедуини!

 

Д-р Димитър Попкутуев

-------------------------------------------

 *грух – дума на десетилетието и душевно състояние на управленци и управлявани

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 13| 11966 |25.12.2019 Празници за богати, празници за бедни. Елате ни вижте! . 6| 5957 |24.12.2019 Рождество помирява врагове, вдъхновява творци, топли сърцата и пълни трапези . 13| 9395 |23.12.2019 Властта си играе с огъня, противопоставяйки медици срещу медици . 33| 14688 |22.12.2019 Къде са ви винкелите, бе хора, защо се оставяте да ви бият?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ