Реклама / Ads
3| 6640 |14.06.2007 ГЛАСЪТ

ЕС и САПАРД чакаха ясни послания от кабинета, получиха Тадаръков

.
Назначаването на Димитър Тадаръков за шеф на фонд „Земеделие" е ярка новина откъдето и да я погледнеш. Дари ни с нея Доган, защото назначаването е станало под негова диктовка. Така той показа кой командва парада в тройната коалиция. Крехката преднина, която премиерът Сергей Станишев бе взел с решенията си за оставки на министри и зам.-министри, се стопи като кубче лед върху тялото на
 
Толкова му стигнаха силите на „г-н Чист" (мистър Клийн), както Буш нарече министър-председателя. Уж промените в кабинета щели да означават знак за промяна, за откритост ... Пълни глупости. До момента така и не стана ясно защо си отиват Румен Овчаров, Корнелия Нинова, Георги Петканов и Делян Пеевски. Някакви мътни обяснения и някакви следствени действия спрямо Корнелия и Делян. Нито дума повече.  

Отдавна ни е ясно, че Доган не прави случайни неща. Щом слага Тадаръков да води фонда, значи му е нужен. За какво - то се знае: за „правилното" разпределение на паричния поток откъм програмата САПАРД на ЕС. Доган ще казва, а Тадаръков ще подписва тескеретата на определените хора, които да се облажат покрай заможния фонд. Не, не опростявам нещата, точно за това става дума. Който и да попитате, ще ви каже същото, но няма да си каже името. Ние сме царе на анонимната истина. От нея сме чували в колко далавери е замесен Тадаръков, колко следствени дела се водят срещу него, колко фирми, банки и предприятия е източил, измамил и закрил. Чули сме нещо, но какво е неговото развитие - не знаем. Защото разследващите и правосъдните органи у нас най-обичат пък конспирацията. Затова няма да се случи МВР, следствието и прокуратурата да кажат ясно какво се е случвало с този бизнесмен и какво е положението му сега. Чист ли е пътят му на забогатяване или има някакви петна по него. Но то е все едно да чакаме от умрял писмо. Или още по-невероятно: все едно да ни каже Доган за какви качества е удостоил да са в свитата му хора като Йордан Цонев - Данчо Ментата, Христо Бисеров, Делян Пеевски, Ангел Александров, Николай Вълканов, Мирчо Циганина ...

Понеже не познавам лично г-н Тадаръков, обадих се на хора, които го познават, да ми кажат нещо за него, та да не изглежда сайтът неинформиран. Какви работи чух! Бил сътрудник на Държавна сигурност. Булгарлизинг, на който бил шеф, е длъжник десетки милиони на банки и фирми. Имал роман и бизнес с небеизвестната в някои среди Силвия Рулински. Тя пък била спрягана като част от трафик на детски органи. Била е сътрудник, каквото и да означава това, на някогашния външен министър Стоян Ганев. Тадаръков имал съдружия и с друга известна дама - Лора Виденлиева. Общите им фирми като по учебник източили не само Булгарлизинг, но и други предприятия. Говори се също и за заповедта за арест на Тадаръков, която издал главният прокурор тогава Иван Татарчев, и която била спряна при известни условия, които Тадаръков трябвало да изпълни. Говори се също за прехвърлената регистрация на Булгарлизинг в Швейцария, в офшорния департамент Цуг. А също и за милионите, които Тадаръков дължи на СИБанк, Кредитна банка и още много други. Това е само малка част от това, което ми разказаха, но не това е най-важното. Не е ли редно, след като има толкова версии и неясноти около бизнеса и кариерата на този човек, Сергей Станишев като премиер и Ахмед Доган като лидер на партия и мандатоносител, да заяват какви са мотивите им за неговото назначаване на този тъй важен и стратегически пост. Точно Тадаръков ли ще разсее съмненията, възникнали в ЕС, след скандалите по източването на САПАРД от бившия директор на фонд „Земеделие" Христо Друмев и пернишкия бизнесмен Людмил Стойков. Знам, че няма да дочакаме такава проява на откритост от Доган и Станишев. Виждам също, че Станишев, дори да иска да направи нещо както трябва - не му се позволява. Махна Пеевски, ядоса Сокола и сега ще трябва много мурафети да направи, докато Ахмед му прости волностите. Все ще се намерят няколко големи удобни медии, които да опишат новото назначение като „политически зрял акт", „ясно послание към Брюксел за промяна" или „добър тон в коалицията". На нас ще оставят анонимната истина. И ние, като едни неанонимни алкохолици, ще си я подмятаме между мастиката и кебапчето, докато ни се замъгли съзнанието.

Какъв комфорт! Какъв кеф!

Каква държава...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 15060 |27.03.2024 Как падна Търновската крепост: Защо на харвардци не им се получи Win-Win стратегията за преговори? . 16| 8352 |24.03.2024 Манол Глишев: „Крокус“: поредният „Норд-Ост“? . 18| 8818 |22.03.2024 Копейките и готиното бъдеще без НАТО: Копайте, копайте, ние сме от отдел „Пропаганда“ . 39| 24214 |21.03.2024 Драги дами Габриел, Назарян, Сачева и Петкова, да поговорим откровено за мафията, а?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads