Реклама / Ads
15| 9957 |16.12.2013 ГЛАСЪТ

Сива или червена диагноза за армията

.
Накъде отива армията ни...
Виновници за катастрофата на българската армия и безродници ще правят поредния преглед на войската. Това са заместник-министърът на отбраната Иван Иванов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов. Това са същите хора, които при предишния министър Аню Ангелов, наричан от някои Ньойски, посегнаха на единството на армията и на офицерския корпус. Спи ли сегашният министър Ангел Найденов?
 
На проведеното заседание на Съвета по отбрана на 11.12.2013 г.   беше взето уж соломоновското решение, разнебитените остатъци на славната Българска армия, успешно преживели и втория си Ньойски период, да бъдат прегледани от екип, който има големи заслуги войската ни да е в  сложна, меко казано, ситуация.

Пази боже от такива стратегически доктори, които в страха и подмазвачеството си пред своя доскорошен благодетел Аню Ангелов, само за последната една година от своето управление, зачеркнаха от списъчния състав на армията повече от 2000 „безперспективни военнослужещи”. Същите са готови на всякакви "подвизи", за да услужат на новите си господари.

Какъв цинизъм: същите послушници от Съвета по отбрана възлагат на главните виновници, които чрез добре заплатеното си пълзене за едни унизителни 4 години, унищожиха без свян и морал войската ни, да извършат „комплексен анализ и оценка за състоянието на въоръжените сили и реалните резултати от изпълнението на Плана за тяхното развитие до 2014 г.”. Излиза, че касапите на армията ще анализират комплексно резултатите от своята касапска дейност.

Чудно ми е само, пред кого тези безродници предстои да отчетат резултатите от прегледа на своята „експертно-професионална” дейност. Пред своя патрон Аню Ангелов или пред новия си работодател Ангел Найденов. Или както винаги до сега ще направят две диагнози: едната (сивата) за оправдание пред ГЕРБ и другата (червената) - пред БСП.

И в резултат на този преглед те ще бъдат ли наказани от д-р Бойко Борисов за неизпълнените параметри на проваления "План - 2014", или ще бъдат наградени от Сергей Станишев за постигнатите високи  нива на неодобрение на политиката на ГЕРБ в армията за този период.

Разбира се управляващите имат възможност и за един нестандартен вариант за провеждане на прегледа. Да преиздадат отново заповедта на Аньо Ангелов за провеждане на „нов” Преглед на структурите на Въоръжените сили под неговото вещо експертно ръководство! Същите експертни екипи от онази дублирана заповед са в запазена наличност в МО и пак преглеждайки структури, те ще могат да анализират и оценяват  състоянието на въоръжените сили и реалните резултати от изпълнението на своя План за тяхното унищожаване, анричано доста перверзно "развитие" до 2014.

С една малка особеност, която и за тримата партийни ренегати (А.А., Ив. Ив. и Сим.Сим.) не е без значение: да бъде посочена пред управляващата за момента коалиция, датата на тържественото закриване на Българската армия от партийно-политическото управление на държавата преди 2015 г., т.е. в срока на действието на диагнозата.

Припомняме на върховния главнокомандващ Росен Плевнелиев, какво е записано от тази „света Троица” в същия този план „Целта на Прегледа на структурата на въоръжените сили, която практически ще се осъществи чрез Плана за развитие на въоръжените сили, е изграждането и поддържането на единен комплект от сили и способности с единна система за командване и управление за мирно време и при кризи, със съответстваща на ролята, мисиите и задачите им организация, численост, въоръжение, техника и подготовка.” Каквото и да означава тази претенциозна глупост...

Кое от посоченото, г-н президент,  беше изпълнено от самообявилите се „експерт-професионалисти в сигурността”, заемащи най-високите постове в йерахията на отбраната и кой в тази държава някога ще  носи отговорност пред компетентните органи за неизпълнени функционални задължения или провалени държавни планове?  В полето на сигурността на държавата за тези действия или бездействия отговорността според НК съвсем неслучайно е много сурова! Но и все не се случва.

Вземайки в предвид ескалиращите проблеми  пред Здравната каса искрено се надяваме, че  министърът на отбраната Ангел Найденов, ще успее в предвидения  от него срок  за прегледа (до 30.06.14г.),  да смени готовие на всичко Иван Иванов и ген. Симеон Симеонов. Така поне ще се гарантира известна моралност на начинанието.

 

Владимир Стоянов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 89| 33985 |19.03.2013 Червената мъгла се цепи тайно, но величествено . 42| 12072 |02.10.2010 Фокусът на Първанов с червената кирка . 8| 5831 |09.11.2007 Червената шапчица и народната потребителската кошничка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads