Реклама / Ads
97| 77058 |22.02.2022 ГЛАСЪТ

А такъв вариант: Анкара призна Кърджали и Делиормана, турски танкове навлязоха в България?

.
Като в кошмарен сън...
Путин заминава на официално посещение в Турция. Ще разговаря с Реджеп Тайип Ердоган. За какво – не е ясно. Най-вероятно ще се постигне съгласие Турция да подкрепи действията на Москва спрямо Украйна.
 

С повече въображение бихме могли да си представим еди друг сценарий.

Президентът на Турция Ердоган свика Съвета за безопасност и правителството. На него обяви, че лидерите на турците в самообявилите се републики Кърджали и Делиормана са го помолили да признае тяхната независимост. Ердоган смята, че това е редно да стане, тъй като България не спазва правата на турското население в тези региони. И проблемът се превръща от локален в европейски и световен, - смята Ердоган.

 

Държавният глава на Турция заявява още, че е опитал да реши въпроса по мирен път, но отсрещната страна е минирала мирните му инициативи. И по този начин ставаме свидетели на ескалиране на ситуацията, въпреки добрите ни намерения, което налага да се намесим, - отсича Ердоган.


Русия ще подпише договор с Кърджали и Делиормана за дружба и сътрудничество, който предвижда взаимопомощ и във военната област. В създадената ситуация това трябва да се случи в кратки срокове. След като Турция е признала двете нови формирования, няма проблем танковете, самолетите, артилерията, корабите, ракетите и пехотата на Турция да навлязат в България.

 

Това ще е миротворческа мисия на близо 200-хилядна армия в чужда суверенна държава, член на НАТО и ЕС. Въпреки протестите на страните от алианса и Брюксел Анкара се аргументира, че е възтържествувала справедливостта. В споменатите райони се веят турски знамена…

 

Това е руският сценарий за Украйна. По-силният прави каквото си е наумил. Не е важно какво мислят украинците.

 

Всъщност какво точно ще си говорят Путин и Ердоган?

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 27643 |20.07.2021 Блазе на такава демокрация, блазе на такъв народ! . 71| 20024 |18.09.2020 ”Моят приятел Тайипи” се оказа слугуване на Анкара. Исторически срам! . 2| 19807 |13.08.2016 Към Анкара: Искате Пеевски – получавате джихад! Дупе даваме – Пеевски не . 2| 37007 |21.07.2016 Гладио и МИТ на Анкара хранят протурски партии у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads