Реклама / Ads
8| 16609 |15.11.2022 ГЛАСЪТ

Тиква срещу каскет: Кървава задкулисна война изправи един срещу друг доскорошни ортаци

.
Приятелски нож в гърба...
Батални сцени от кървава задкулисна война между политици и някои висши магистрати у нас се разиграват в момента. Това е и една от причините да се бави и формирането на правителство. Засегнатите олигархо-мутренски кръгове изчакват развоя на събитията, опитвайки се да се дистанцират или да минимизират щетите.
 

Довчерашни съратници и партньори в заговори и далавери, сега са изправени едни срещу други. Папки с компромати и документи летят към чужди служби и централи, институции и комисии.

 

„Тиква срещу каскет“ е най-бруталният сблъсък в тази война, който ще промени хода на събитията в страната, кометираха пред Фрог нюз политици и дипломати. От това, как ще завърши тази подмолна война до голяма степен зависи и доверието на партньорите ни в НАТО, ЕС и останалия свят. Важни ще бъдат и реакциите на партии, политици и най-вече на обществото.

 

Шестте милиарда, които България има да получава по линия на Плана за възстановяване и устойчивост, в голяма степен зависят от изхода на разбушувалата се буря под повърхността на събитията, които се случват в страната.

 

Очаква се развръзката да стане ясна до две седмици. Събитията назряват и страните са изнервени до крайност, което личи и по някои техни публични реакции и нападки една към друга.

 

В политическите и бизнес среди  немалко хора са наясно с екшъна по оцеляване, но малцина се осмеляват да коментират. Според тях, който и да се окаже победител, последствията и за двете страни ще са катастрофални. Но пък твърде положителни за обществото и страната.

 

Между другото, много интересно е да се наблюдават реакциите на медиите, свързани с доскорошните ортаци. Ще почнат да отричат и да тръбят, че това са инсинуации и манипулации. Когато обаче фактите лъснат официално, ще настъпи шаш и паника. Много интересни сцени ще има, не се съмнявайте.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 17703 |04.01.2021 Класацията „Тиква на годината“ приключи. Голям екшън и навалица, но един е Той . 40| 19881 |15.06.2020 Вълк и овчарки в кървава схватка за доверието на овчите български п**ки . 26| 29771 |03.06.2019 Борисов да се готви за кървава битка с кадрите на Цeцо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads