Реклама / Ads
29| 12183 |18.12.2010 ГЛАСЪТ

Вън агентите Дядо Мраз, Снежанка и джуджетата!

.
Зад тази усмивка се крие коварен агент Източник: архиви на КГБ и ДС
Започна се. Снегът затрупа и на мнозина им стана горещо. Защото досиетата пак ни изненадаха. Ауу! - завайкаха се най-вече тези, които знаеха какво е дереджето с посланиците шпиони.
 
Премиерът реши да разсече гордиевият възел, който стягаше в примката си политическата класа има-няма двайсетина години.

И се заизреждаха тези, антитези и пълни глупости.

Маскиралите се като опозиция сини наскачаха: сега е моментът Борисов да докаже дали е десен. Сиреч, да свърши това, което те не успяха, а истината е, че не искаха.

ДПС се овъртолиха в празни приказки от сорта: то май..., да видим..., да чуем предложенията..., ще преценим... Не че сме очаквали нещо друго. Всъщност какво да кажат, като имат цял депутатски отбор на ДС. Старши треньор – Доган, той и „Ангелов”, „Сергей”, „Селчук” и „Сава”. Богат избор... Турците хем не искат да трошат хатъра на Борисов, хем им е скъп дослука с БСП. Пък да са угодни и на Първанов, щото нали... Солена баклава.

Гербаджиите се хвърлят след вожда си, като хуни след Атила. Не е важно отпред огън, вода или л...на ги чакат. Важното е да покажат преданост и сърцатост. След позора с джиесемите, ще се опитат предколедно да бъдат послушни джуджета.

Най-смешни са социалистите. Говорят за двоен морал – демек, Бойко да изчисти първо Божидар Димитров, пък после да посяга на дипломатите. Каква наивност. Как един не се усети, колко голяма услуга правят на премиера. Той отдавна се чуди как да озапти или изгони историка, а сега му пада супер повод. Разделяме се, но под натиск, няма как. Горките социалисти.
Те обаче дърпат и струнката на принципността. Агентите били кадри, които са изминали дълъг кариерен път, работили са за България, доказали са се като професионалисти. И обикалат медиите като цветарки да пробутват този безвкусен локум. Млади журналисти ги гледат с плам в очите и записват ли записват очевидните нелепици. За сведения на отраканите репортерки ще припомня две-три неща от принципите на БСП, наследница на БКП. В периода 1945 – 1947 година, комунистическото правителство изхвърля от армията 80 на сто от царските офицери. Мястото им заемат прогресивни и верни на режима хора, минали през краткосрочни курсове и военни училища в Съветския съюз. Царските офицери също са служили на Отечеството, но това не е аргумент да бъдат оставени. В същия период е подменено тотално ръководството на МВР. Отзовани са всички дипломати от царско време и подменени с революционери без опит и никаква подготовка. Част от старата гвардия отива в затвора. Други остават да живеят в чужбина, за да избягнат репресиите. В края на 40-те години под ръководството на генерала от КГБ Судоплатов в България се извършва чистка на над 200 от най- активните комунисти на ръководни постове. Покрай делото срещу Трайчо Костов десетки други са уволнени, защото не отговарят на сталинските критерии. Наследниците на тези, които са участвала в тази масова саморазправа, днес пледират за принципност. Предвожда ги президентът Първанов. Същият, който има трудов стаж единствено в Института по история на БКП. Ама откъде репортерките с босилкови клепки да знаят такива неща. Те са над тях.

А зад целия този цирк надничат муцунките на ченгетата от ДС. Гласят се да се смеят пак последни. Ако някой не ги изненада неприятно. Би могло, ама надали.

В тази връзка, дали дядо Мразовците и дядо Коледовците не са агенти? А Снежанка и джуджетата? Евтим Костадинов (сложен за шеф на комисията по досиетата лично от БСП) и колегите му да не се отпускат, а да вадят папките, за да се изчистят и приказките. Като ще се реже, да е из корен!

Премиерът Борисов да не забравя и за ченгетата областни управители.

Хайде весели празници.

Димитър Тонев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 10805 |17.12.2010 Плесен хвана пак загнилата туршия . 20| 11326 |15.12.2010 Без пулс . 61| 16699 |13.12.2010 Гръмна ми трътката в тая Ньойска страна . 9| 15680 |12.12.2010 Четвърти километър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads