Реклама / Ads
27| 13904 |10.08.2018 ГЛАСЪТ

Зоран Заев е лицемер, подхвърли ни шибана динена кора, а не извинение!

.
Да дойде при Заев при паметника на Гоце и да каже нещо за Илинден... Източник: В-к ”Хроника”
Бесен съм. Чета сайтове на големи, средни и по-малки медии. В повечето се надава тържествуващ възглас, как премиерът на Македония Зоран Заев се бил извинил за думите си отпреди дни за Илинденското въстание. Откъде го взеха това извинение, майка му стара!
 

Къде в думите на Заев има извинение?! В текстовете, които публикуват медиите няма никъде извинение. Има политическа хитрост, лукавство, замитане, надменност, арогантност и манипулация.

 

Припомням думите на Заев преди седмица: "Аз съм политик, който винаги внимава за изявите, които не са в услуга на нашата Македония. Илинденското въстание е македонско и ако някой гражданин от България иска, нека да го чества. Аз съм горд, че съм първият премиер, който чества Илинден, като се поклони на гроба на Гоце Делчев".

 

Българският външен министър Екатерина Захариева я няма. Чествала рождения си ден, писаха някъде. Но и да не празнуваше, едва ли мозъкът й щеше да роди някаква идея.

 

Премиерът Борисов бе принуден – принуден от плесените и нафталина в МВнР – да каже, че "Когато дойде време България да изкаже своето становище за присъединяване на Македония към ЕС, ще си спомни тези думи и ще вземе своето решение".

 

И ето днес се появяват думите на Заев: "Виждам, че в приятелска България се отвори обществен дебат и дори се повдигна въпросът дали нашите две страни и двата народа градим ИСКРЕНО приятелство и сътрудничество. Нека всички граждани, дори критиците в Македония и България, да нямат дилема, дали приятелството и сътрудничеството са искрени.

 

Ние вече повече от една година честваме общи части от историята на двата народа, няколко пъти отбелязахме заедно исторически събития. Аз съм първият министър-председател на Македония, който се поклони пред паметника на Гоце Делчев в България (Благоевград) по време на съвместното честване на празника. Преди това моят приятел, г-н Борисов, стана първият български премиер, който се поклони пред гроба на Гоце Делчев в Македония (Скопие) при съвместното отбелязване на празника. Заедно двамата премиери се поклонихме и пред паметника на цар Самуил (българският цар Самуил) в София. Заедно в Рим, във Ватикана, тази година чествахме Светите братя Кирил и Методий, общите славянски просветители (Кирил и Методи – Общи…). Премиерът Борисов дойде в Скопие, за да се поклони на паметника на еврейския холокост, припомня Заев.

 

Вярвайте, че искрено изграждаме приятелство, което беше загубено преди няколко десетилетия. Това беше загуба и за двете страни. Открихме отново нашия приятел и брат. Нека не позволяваме да се връщаме назад. Това е наш дълг пред децата ни. Понякога ние, политиците, може би не сме достатъчно внимателни, понякога правим и грешки, но ви уверявам, че това е само по невнимание (преди седмица се определи като политик, който винаги внимава за изавите си…) Защото искрено искаме сътрудничество и приятелство и именно поради това подписахме Договора за добросъседство и приятелство, коментира македонският премиер.

 

Нима можем да забравим как премиерът Борисов и министър Захариева (още ли е министър?!) се бориха за Македония в Съвета на министрите на ЕС и Съвета на Европа, за да получи Македония дата за начало на преговори с ЕС? Те се бориха, все едно го правеха за своята страна (че тя чия е...).

 

Не можем да се правим на слепи и глухи, когато виждаме и чуваме всичко, което България направи и успя в това да помогне на Македония да получи поканата за членство в НАТО? Не видя ли цяла Европа как България помага на Македония и Западните Балкани да се доближат до Европейския съюз? Никога няма да забравим това приятелство, което е доказано на дело. Ние сме благодарни и много уважаваме това. Затова ще отбелязваме и празнуваме миналото ни заедно и на основите на това минало ще продължим да изграждаме нашето общо бъдеще. Заедно ще бъдем като едно семейство в единство със съюзниците от Европейския съюз и НАТО“.

 

Такаааа. Къде тук открихте „извинявам се“? А да открихте отказване от твърдението, че Илинденското въстание е македонско? Няма такова нещо. Динена кора, а не извинение ни подхвърли Заев. И ние се литнахме като овчарчета...  Т.нар. „Обединени патриоти“, оваляни във власт, мълчат като г….е.

 

Какъв народ сме, бе хора?! Ако не сте ходили досега – идете на Попови ливади на Папаз чаир. Вижте паметника на Гоце, прочете какво пише там. Пийнете ледена водица от изворчето, измийте си очите и ги отворете. Ама широко ги отворете и да им кажем на смотаните заевци каквото има за казване. Малко и техните очи да се отворят, щото аман от простотии.

 

Димитър Кузев,

правнук на участник в Илинденското въстание

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 14576 |09.08.2018 Наглостта не е изключение, а правило - спукана ни е работата! . 5| 9231 |05.08.2018 Властта мижи с широко затворени очи . 16| 16756 |02.08.2018 Жокера разсмя ли ви с Иванчева?! . 6| 7445 |01.08.2018 Прилики и разлики между пожарите в Райхстага и „Царските конюшни“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads