Реклама / Ads
13| 14335 |30.03.2023 ИНТЕРВЮ

Албена Колева за Фрог: Разрухата в Народния ни театър е огромна

.
Източник: личен архив
Разрухата в Народния ни театър е огромна, най-страшното е, че голямата част от хората не я виждат. Струва ми се, че и министърът на културата не вижда тази разруха.
 

Това каза за ФрогНюз актрисата Албена Колева.

 

"Аз съм изключително разтревожена, защото това,  което се случва е подмяна на стойностите на България.  


"Може би много хора не знаят, но и Тодор Колев подобно на Александър Морфов е бил уволнен дисциплинарно. Да, но това се е случило в едни години, в които той нямаше тази известност, която придоби по-късно. 

 

От друга страна подмяната на стойности, която се случва в момента е много по-зловеща, защото все си мислех, че нещо сме постигнали като общество, но се оказва, че нищо не сме постигнали. Когато най-талантливият бъде уволнен, това означава, че както управляващите, така и нашето общество трябва много да се замисли", подчерта Колева. 


"Теди Москов в две от своите интервюта даде много добър пример: “Не може да изгониш Меси, за да изгониш Меси, ти трябва да си луд”.


"Ето че в тази лудница и в този ъпсурт, продължаваме и не знам докога ще продължим да живеем. Това наистина е ужасно". 


"Да не говорим за това, че от театъра са елиминирани много хора, които от години са завеждащи отдели на служби в театъра, които хората не познават и публиката не вижда тяхната работа, но тя е от изключителна важност. Бих казала, че понякога тяхната работа е толкова важна, колкото е важен и актьорът. Без тези хора ние не можем", каза Албена Колева. 


"Ако на мястото на някой, който е работил 25 години сложим 4-ма нови служители, които са от тази година в театъра, в никакъв случай те не могат да заместят работата на този човек, който е бил 25 години. Най-малкото защото той е имал погледа, участвал е."


"Майка ми като една не толкова известна актриса и звезда, но труженик в театъра бих казала, когато работехме със Сашо тя казваше:” Гледат ли службите отстрани?” 


Аз й казвах, че гледат, колкото и да е странно това, но тя ми отвръщаше : “Значи ще стане спектакъл!”.


"Те са хората, които разбират най-добре театъра в неговата същност. Когато махнеш тях, това разрушава театъра отвътре. Отвън е ясно. Хората, които са гледали спектаклите на Сашо, са наясно с голямата разруха, но вътрешната разруха в крайна сметка никой не я забелязва. Затова казвам, че театърът е в криза, от която ще са му необходими години да се възстанови", подчерта актрисата. 


"Много хора застанаха на позиция, която защитава Сашо и сред тях са голяма част от нашите интелектуалци. Теди Москов ме възхити, преживях лично неговото изказване. Когато бях в своя пубертет, Стиви Уондър написа едно парче, в което се казваше “Рей Чарлз е велик”. 


"Тогава си казах: “Господи, как може да има такава широта на мисленето!”. Същото направи и Теди".


Никога не съм си мислила, че в България някой, ще каже нещо подобно за друг. Изключително впечатлена и обнадеждена съм от неговата позиция. Благодаря му!, каза Албена Колева.

 

Разговаря Констанца Илиева



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5401 |29.03.2023 Пламен Юруков за Фрог: България трябва да се дерусифицира във всички свои сфери . 3| 8255 |28.03.2023 Б. Колов за Фрог: Представителната демокрация не работи нито в посока на представителство, камо ли към народовластие . 5| 11683 |27.03.2023 Мария Стефанова за Фрог: Когато най-много те е страх, тогава трябва да скочиш . 13| 9581 |27.03.2023 Проф. Румен Кънчев пред Фрог: Отношението на Китай към Русия е тактическа игра, а не дългосрочна стратегия на Пекин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads