Реклама / Ads
6| 16146 |15.05.2017 ИНТЕРВЮ

Георги Костов: Един човек в МВР не може да спре разследване за трафик на дрога

.
Георги Костов Източник: BGNES
Един човек в МВР не може да спре разследване за трафик на дрога. Това каза пред Фрог нюз бившият главен секретар на МВР и сегашен директор на Агенция „Митници” Георги Костов. Ето какво още обясни той по повод обвиненията спрямо него от страна на пребития шеф на Легия „Антимафия” Григор Здравков.
 

-  Г- н Костов, шефът на Легия „Антимафия” Григор Здравков съобщи, че сте прикрил разработка за трафик на дрога. Това вярно ли е?
- Ще ви помоля преди да публикувате подобни твърдения да правите анализ. Той ще ви помогне да направите верните изводи и да разберете дали казаното от Здравков отговаря на истината.

 

- Вие бихте могли също да анализирате.
- Твърди се, че разработката е била за трафик на дрога, в който е участвал Борис Борисов, известен още като Боби Белята. Пак според Здравков, въпросната разработка е дело на няколко служби- България, Германия и Интерпол. Забележете, че Боби Белята беше убит през март 2015 г., когато аз все още не съм бил главен секретар. Е как тогава бих могъл да стопирам подобно разследване?! Освен това ще ви призная, че един човек в МВР не е в състояние да направи подобно нещо. Няма как да се случи.

 

- Защо да не може? Все пак сте били най-високо в йерархията на МВР. От вашата дума зависи всичко. 

- Ще ви призная, че през последните два месеца бях най-проверявания човек в държавата. Ако имаше нещо такова, бъдете убедени, че щеше да излезе наяве. Цялата ми дейност е прегледана под лупа.

 

- Все пак не се ли притеснявате, че се огласяват неща, които хвърлят сянка върху вашата професионална кариера?
- Абсолютно нещо не ме притеснява. Още по-малко подобни нездрави твърдения.

 

- Григор Здравков каза че още нямате заповед за назначаването ви като шеф на митниците. Виждам ви, обаче със служебен джип и шофьор. Коя институция ви вози в момента?
- Имам заповед и вече официално съм директор на Агенция „Митници”. От една седмица съм там и усилено работя. Оттам е колата и шофира.

 

- Григор Здравков ви свърза и с т. нар. Митко Каратиста. Твърди се, че той е лобирал за вашата кандидатура в митницата.
- Има двама мъже, на които казват Митко Каратиста. Не познавам нито единия, нито другия. Не съм ги виждал и не съм се запознавал с тях.

 

- А имате ли информация, че Каратиста е идвал в агенцията. Да не би да е искал среща с вас тези дни?
- Не, нямам информация такова лице да е идвало в митниците, пък и не бих го допуснал. Подобна среща е недопустима.

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 16213 |07.09.2016 Мехмед Ходжа: В България, ако не си корумпиран, значи не си човек . 3| 17696 |05.07.2016 Георги Коритаров: Битката за президент ще премине по оста Евроатлантизъм и Евразия . 0| 10663 |21.03.2016 Димо Райков: Човек не може да избяга от българската си съдба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads