Реклама / Ads
0| 20344 |15.06.2022 ИНТЕРВЮ

Проф. Дайнов пред Фрог: Темата с РСМ е димка, за да не видим колко страдат ГЕРБ за прекъснатите руски парични потоци

.
Много неща започнаха да им се случват на ГЕРБ. На цялата тази корумпирана прослойка, която живееше благодарение на връзките си с Русия и подчинението на българската република на руската федерация й дойде малко множко преориентирането на България, загърбването на корупцията и влизането в по-тесни отношения с ЕС и НАТО. Темата с РСМ е димка. Целта е да се скрие истината, че откачането на България от Русия и нейните парични потоци е крайно болезнено за ГЕРБ.
 

Това заяви пред ФрогНюз политологът проф. Евгений Дайнов.


Ето и цялото интервю: 

Проф. Дайнов, какво според Вас се случва в момента? Внесоха вот на недоверие от ГЕРБ, който ще бъде подкрепен от ДПС, ИТН и “Възраждане”. Какви са тези политически турбуленции?

 

Случва се внезапен опит ГЕРБ да свали правителството максимално бързо. Твърдяха, че ще отлагат вота. Нещо се е случило, за да ги накара да се разбързат. 

Какво си мислите, че се е случило? 


Много неща започнаха да им се случват на ГЕРБ. Спряха схемата на “Капитан Андреево”. Очевидно добре си живееха. На 1 юли ще се включи интерконектора с Гърция и ще идва газ от Азербайджан. Газът поевтиня, никой не иска да възстановява преговорите с “Газпром”. На цялата тази корумпирана прослойка, която живееше благодарение на връзките си с Русия и подчинението на българската република на руската федерация й дойде малко множко преориентирането на България, загърбването на корупцията и влизането в по-тесни отношения с ЕС и НАТО. 


Според мен става дума за съчетание между ударите на паричните потоци и това, че азербайджанския газ след десетина дни тръгва.

 

Къде се прокрадва темата с Република Северна Македония? 


Темата е шарена топка, която подмятат още откакто ВМРО разбра, че няма да влезе в парламента. Реши да убеди ГЕРБ да сложат вето на Скопие така,че да разпалят националистически бяс и ВМРО да влезе в НС. 


Това не се случи, но обществото беше възпаленто на тема Македония. Сега всички, които искат да върнат България при руснаците, въртят тази плоча. Всички, които не искат България да е добре вкоренена в Европа страна, въртят темата с Македония. 


Забележете какво виждаме напоследък - едни призиви да се отстои ветото. То нали уж е инструмент? И когато македонците изпълнят каквото се иска от тях, то ще се вдигне. Сега всички, които казват, че ветото някой ден трябва да падне, са обявени за национални предатели. Фашизира се българският дискурс в момента. Всяка фашизация работи в полза на Путин, против ЕС и онези европейски хора у нас, които все пак предпочитат да живеят в мир и в Европа, а не в лапите на касапите на Путин. 

Димка ли е тази тема в момента и за какво?


Разбира се. Целта е да се скрие истината, че откачането на България от Русия и нейните парични потоци е крайно болезнено за ГЕРБ.

Какво очаквате да се случи днес с актуализацията на бюджета?

 

Доколкото разбрах, гласуваха да работят до откат. Ще видим довечера. Ако провалят бюджета, това съвършено ясно показва какви са им целите - да няма финансова стабилност и там да изскочат и да кажат: Финансова стабилност ще има като върнем “Газпром”, като върнем частните фирми по границата, като отидем да се извиним на другаря Путин, което Бойко Борисов направи веднъж преди няколко години. 


интервю на Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 19440 |14.06.2022 Адв. Екимджиев пред Фрог: Съдебната реформа е въпрос за $1 млн. Ако облаците над Борисов се сгъстят, ГЕРБ може да последва съдбата на ИТН . 0| 12062 |10.06.2022 Адв. Величков пред Фрог: Удобно е да има избори есента. Така Гешев ще остане до Нова година . 0| 13318 |10.06.2022 Весислава Танчева пред Фрог: Бойко Атанасов вече винаги ще е кандидатът на „Възраждане“, колкото и добър професионалист да е . 0| 16688 |09.06.2022 Филип Аврамов пред Фрог: Този път няма да останем безмълвни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads