Реклама / Ads
0| 6181 |05.08.2009 АРТ ДЖУНГЛА

Дъжд от музика и кино за летните жеги

.
"През Вселената" - реж. Джули Теймър
За всички почитатели на киното и музиката в едно, които са в София, е селекцията от 72 предложения, които ще бъдат показани от 7 до 17 септември в Дома на киното.
 


Със сигурност музикалното кино е едно от най-впечатляващите, вдъхновяващи и разтоварващи преживявания – предимството да го видиш на кино е, че може да повториш, и потретиш… и така – колкото можеш да издържиш!

Арт Фест и Домът на киното предлагат на вниманието на киноманите един освежаващ летен експеримент – селекция от 72 кинотворби, които със сигурност ще докоснат и разбудят душата на всеки фен на комбинацията 2 в 1 - киното и музиката на голям екран,при това в зала с климатик и качествен звук!

Между 7 август и 17 септември, само в Дома на киното ще могат да се гледат избраните филми. Те се представят в 6 раздела – Ах, този мюзикъл, Документални музикални филми, На кино като на концерт, Музикални биографии, Страхотни са саундтраците и Класиката.

 

Сред заглавията са едни от най-харесваните от зрителите филми: „Блясък” на Скот Хикс, „Кастингът” на Ричард Атънбъро, „Мечтателки” на Бил Кондън, „Невести и предразсъдъци” на Гуриндер Чада, „Птицата” на Клинт Истуд, „Пинк Флойд – Стената” на Алън Паркър, „Плешивото куче” на Дьорд Сомяш, „Куийн” в Будапеща” на Янош Жомбояй, „През вселената” на Джули Теймър, „Танцьорка в мрака” на Ларс фон Трир, „Чикаго” на Роб Маршъл, „Иберия”, „Кармен”, „Фадо” и „Танго” на Карлос Саура, „Walk the Line” на Джеймс Манголд, „Доорс” на Оливър Стоун, „Shine a Light” на Мартин Скорсезе, и разбира се – „Евита” на Алън Паркър и „Фантомът от операта” на Джоуел Шумахер по прочутите музикални творби на Андрю Лойд Уебър.

Специалната панорама „Музикалното кино” в Дома на киното предлага единствени прожекции, а пълната програма вече е на
разположение на публиката. Всички киномани, решени да правят планове за гледане на хитовете, да си набавят 30 свободни минути, да минат през „Екзарх Йосиф” №37, ако все още не са се сдобили със специалното издание на „Програмата”.

„Музикалното кино” е прекрасна възможност за градско забавление през лятото.

Филмите са 72, седмиците - 6. Така че, ако сте достатъчно запалени по киното, можете да гледате по 12 филма на седмица ( по 2 филма на ден). Ако пропуснете някой филм, можете само да съжалявате, защото да гледаш такова кино означава да поглезиш сетивата и душата си и да се забавляваш истински.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6708 |15.07.2009 Facebook става киногерой . 0| 5954 |06.07.2009 Български филм ще се гледа на кино в 15 държави . 1| 7223 |28.06.2009 Раздадоха наградите на 31-ия кинофест в Москва . 0| 8237 |24.05.2009 Любиша Самарджич: “В България имам приятели във всеки киносалон и пред всеки телевизор”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads