Реклама / Ads
3| 5888 |14.07.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Pink Floyd пак заедно след 2005

.
Легендарните британци от Pink Floyd
Легандарната група "Pink Floyd" се събра за първи път от пет години насам. Поводът беше благотворителен концерт в помощ на Палестина, съобщава изданието Undercover.
 

Събитието се е състояло на 10 юли в Оксфорд. Групата, след смъртта на кийбордиста Ричард Райт през 2008, е в тричленен състав - Дейвид Гилмор, Роджър Уотърс и Ник Мейсън, е изпълнила едни най-големите си хитове като Wish You Were Here, Another Brick In The Wall и Comfortably Numb пред отбрана публика от 200 човека. За благотворителната вечер те са събрали 350 000 паунда за фондация "Хоупинг".

От много време британците са в неразбирателство. След напускането на Уотърс в началото на 80-те, Дейвид Гилмор става фронтмен на групата. През 1985 година музикантите се разделят. Следват съдебни дела, кой има право да използва името на групата и солова кариера на членовете й. Пинк Флойд начело с Гилмор записват и правят концерти до 1995. След това дълго време те се изявяват поотделно или без Уолтърс.

След двадесет годишна раздяла, на 2 юли 2005 г., Дейвид Гилмор, Рик Райт, Ник Мейсън и Роджър Уотърс се събират отново, за да участвуват в благотворителния концерт "Live8" по покана на Боб Гелдоф.

"Pink Floyd" е британска рок-група, известна със своите многопластови композиции, задълбочени текстове, звукови експерименти и изпипани до съвършенство шоута. Комбинацията на магнетична музика с невероятни визуални ефекти над сцената, на която изпълнителите са почти второстепенни по значение, грабва почитателите им по време на знаменито им шоу “The Wal”.

В това турне, което ще остане паметно за феновете на легендарните британци, първата песен се изпълнява от наети изпълнители, носещи гумени маски на лицата си (успешно доказвайки, че групата не е известна по лицата на отделните изпълнители). По-нататък в шоуто между публиката и групата се издига огромна стена, която на финала бива взривена. Това шоу се създава наново от редица гостуващи изпълнители (като Браян Адамс, Скорпиънс, Ван Морисън и др.), събрани около Роджър Уотърс през 1990 г. сред руините на Берлинската стена.

В чисто финасов аспект "Pink Floyd" е един от най-успешните проекти в шоу-бизнеса, като се счита, че е продала приблизително 75 милиона копия от албумите си в САЩ и над 300 милиона в света.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5533 |13.07.2010 Джаз и рок огласят Дунава . 2| 5356 |12.07.2010 Митичният свят на маите възкръсва в Широка лъка . 2| 16096 |09.07.2010 Сопот отбелязва два юбилея в чест на Вазов . 9| 38655 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads