0|
8272
|27.10.2016
ЛАЙФ СТАЙЛ
Ето как да разпознаем опасните яйца със салмонела

„Идентифицирани са складовете на едро, в които са доставени полските яйца. Трябва да се уточни, че не всички от тях са със съмнения за салмонела. Съмненията са за яйца, които са от две ферми в Полша”, обяснипо НТВ експертът от БАБХ д-р Райна Иванова.
На самите яйца се отпечатва номерът на фермата, в която са произведени. Съмнителните яйца са с печат 3PL30221304. „Възможно е вече да има консумирани яйца, тъй като има известни количества, които са стигнали до магазинната мрежа. Именно затова веднага уведомихме потребителите да гледат номерата им", обясни още д-р Иванова.
Тя все пак успокои, че хората не трябва да се притесняват, защото има съмнения, но няма категорични доказателства, че има наличие на салмонела в яйцата. Симптомите при салмонелоза са висока температура, повръщане и разстройство. Инкубационният период е от два до шест часа.
Моля, подкрепете ни.






Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads