Реклама / Ads
1| 10365 |08.06.2016 ЛАЙФ СТАЙЛ

Замразените продукти в хляба-алтернатива на химията

.
Според доклад на Института за икономически изследвания към БАН хлябът, който консумираме, масово бил от замразени заготовки.
 
Информацията е малко преиначена. Буквално думите ни бяха, че около 22% от хляба е от хлебопекарни смеси и замразени заготовки. Последните са под 0,002%. Става въпрос за скъпи и вкусни хлябове и не е проблем, защото това не е месо, заяви по НТВ доц. Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания.

 

Замразените продукти в хлебопроизводството са алтернатива на химията, която иначе трябва да бъде вложена в хляба, за да може той да бъде пресен, вкусен и свеж, обясни Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

 

Тя поясни, че няма внос на замразени хлебчета, а на заготовка – например замразена или охладена мая.

 

Всички пшенични хлябове се произвеждат единствено и само от българска суровина, каза още Мариана Кукушева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2160 |31.03.2025 HOLIDAY PARK стартира поредица от фен срещи с Калоян Димитров – Ballan . 0| 4670 |04.03.2025 В най-женския месец от годината: Ведра кафе поднася на любителите на ароматната напитка нови празнични кутии . 0| 4330 |25.02.2025 Харизматичният Брайън Адамс ще зарадва българските си фенове с ексклузивен акустичен концерт . 0| 5532 |05.02.2025 Хевиметъл легендите "Блек Сабат" се събират в оригиналния си състав за концерт за първи път от 20 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads