Реклама / Ads
1| 10468 |08.06.2016 ЛАЙФ СТАЙЛ

Замразените продукти в хляба-алтернатива на химията

.
Според доклад на Института за икономически изследвания към БАН хлябът, който консумираме, масово бил от замразени заготовки.
 
Информацията е малко преиначена. Буквално думите ни бяха, че около 22% от хляба е от хлебопекарни смеси и замразени заготовки. Последните са под 0,002%. Става въпрос за скъпи и вкусни хлябове и не е проблем, защото това не е месо, заяви по НТВ доц. Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания.

 

Замразените продукти в хлебопроизводството са алтернатива на химията, която иначе трябва да бъде вложена в хляба, за да може той да бъде пресен, вкусен и свеж, обясни Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

 

Тя поясни, че няма внос на замразени хлебчета, а на заготовка – например замразена или охладена мая.

 

Всички пшенични хлябове се произвеждат единствено и само от българска суровина, каза още Мариана Кукушева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2338 |30.05.2025 След триумфа в Япония, Нина Николина ще представи проекта Livе „Jazz & Тraditions“ на 6 юни във Варна . 0| 3067 |20.05.2025 Б.Т.Р., Звезди и Тонто от АХАТ с Национално турне 2025 . 0| 3504 |29.04.2025 Брайън Адамс ще пее тази вечер в зала „България“ . 0| 3347 |23.04.2025 Трио VIVA с нов прочит на емблематичната „Защо“ на Б.Т.Р.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads