Реклама / Ads
13| 30982 |04.04.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: Калин Георгиев става вътрешен министър

.
Калин Георгиев
Бившият главен секретар на МВР по времето на първия кабинет на Бойко Борисов Калин Георгиев най-вероятно ще стане министър на вътрешните работи в новото правителство на ГЕРБ и Обединените патриоти.
 
Това научи Фрог нюз от запознати. След напускането на МВР през 2013 г.  Георгиев стана шеф на Дирекция „Сигурност” в Българо-американската кредитна банка. Кредитната институция е собственост на банкерката Цветелина Бориславова-жената, която живя дълго време с Бойко Борисов.

 

Георгиев подаде оставка като главен секретар на МВР след като министър на вътрешните работи в правителството на Орешарски стана Цветлин Йовчев.

Преди Бойко Борисов да го направи главен секретар Георгиев бе директор на „Криминална полиция”, а преди това на сектор БОП в Областната дирекция на полицията в Пловдив. Завършил е руска филология в Пловдивския университет.

 

Георгиев е в отлични отношения с Борисов, който държи „близо до себе си” МВР, както бе в предишния кабинет с вътрешен министър Румяна Бъчварова. Работеше добре и с предшественика й в сградата на ул. „Шести септември” Цветан Цветанов.

През януари 2012 г.  Георгиев почти си бе подал оставката като главен секретар заради скандала с ареста на семейство Начкови от Мировяне от страна на група „Кобра” към СДВР заради стек цигари. Тогава премиерът Борисов заяви, че Калин Георгиев трябва „да си понесе отговорността за последните полицейски операции, при които бяха допуснати грешки”.

 

„Когато бях главен секретар си поемах отговорността за всичко. Сега на Калин Георгиев не съм му чул гласа. Разбира се, че и той трябва да си понесе отговорността”, обяви  Борисов. Тогава Георгиев тръгна да подава оставка, но бе разубеден от премиера.

През 2011 г. той ръководеше действията на полицията при масовите безредици и протести срещу клана на Цар Киро, докато Цветанов бе в отпуск за местните избори.

Дори се заговори, че  освобождаването му от поста  е заради неадекватните действия на униформените, но бе защитен от президента Георги Първанов и премиера Борисов.

 

През март същата година Георгиев стана известен с пресконференцията в Сливен, след като мъж държа цяла нощ заложнички в банка. След като похитителят Стефан Стефанов се предаде заложничките благодариха на пресконференция на полицията и психолозите на МВР за хепиенда, но микрофоните уловиха как главният секретар на МВР Калин Георгиев подсказва на дамите в ухото: И на премиера, и на премиера !!

 

Стефан Ташев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3738 |04.04.2017 ”Интерфакс”: Атентатор самоубиец е взривил метрото . 3| 8109 |03.04.2017 Само във Фрог: Оперираха Московски по спешност . 1| 6177 |03.04.2017 Само във Фрог: И Москов уредил човека на Семерджиев с важен пост . 11| 6876 |01.04.2017 Само във Фрог: Нови емисари на ДИАНЕТ дойдоха на мястото на изгонените

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads