Реклама / Ads
1| 3686 |08.08.2017 НОВИНИ

1,4 млн. лв. ще ни струва менюто на гостите от ЕС

.
Менюто за гостите по време на българското председателство на Съвета на ЕС ще бъде подбрано така, че да отговаря на всеки вкус, включително и на вегетарианците. Това става ясно от обявена обществена поръчка за осигуряване на изхранването на участниците в събитията, които ще се проведат през първата половина на 2018 г.
 

Заделената сума за това е 1,4 млн. лв. Избраният изпълнител ще трябва да осигури пълното обезпечаване на кафе-паузите и кетъринга между форумите, официалните вечери за ръководителите на делегациите, както и хапките и питиетата при откриването в Народния театър. Освен храната цветната декорация също ще бъде грижа на съответната фирма, става ясно от документацията.

 

При изброяването на задължителните параметри на менютата за различните събития навсякъде изрично се подчертава, че видовете салати, супи и основни ястия трябва да имат и вариант без месо. При обедите на блок-маса пък пред всяка храна ще има табелки на български и английски езици с описание на ястията, използваните продукти и дори информация за наличните алергени. Всяка храна трябва да бъде придружена от сертификат за качество и задължително трябва да се приготвя в същия ден, в който ще се консумира. Към месото има цял списък с изисквания, като то не трябва да бъде с видими тлъстини и кости, а птичето – без кожа. Супите пък да са приготвени без използването на сухи заготовки и бульони, е посочено в документацията. Основните събития с кафе-паузите и обедите на блок-маса ще се провеждат в НДК, а вечерите на ръководителите на делегациите ще бъдат основно в София Тех Парк.

 

За ВИП гостите менюто ще бъде 4-степенно, като освен вино, ще им се предлага и ракия. Десертът пък трябва „да не съдържа алкохол, да се яде лесно и да не се топи“. За коктейла при откриването на българското председателство, планирано за 4 януари в Народния театър, пък ще трябва да се приготвят питиета и хапки за 720 души, сред които много лидери в ЕС, посочва novini.bg.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5218 |05.08.2017 Българските паспорти, издавани в чужбина, ще струват 50 евро от 1 януари . 2| 5756 |02.08.2017 Руската валута се срина, еврото вече струва над 72 рубли . 0| 6606 |04.07.2017 Кунева за еврокомисаря ни: Ние станахме част от менюто, може и без нас . 5| 8372 |23.06.2017 Шефът на МВР: Нова система за телефон 112 струва 50 млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads