Реклама / Ads
0| 5162 |01.01.2011 НОВИНИ

125 пациенти в Пирогов

.
Няма смъртни случаи след масовите новогодишни тържества, каза д-р Неди Цекулов на пресконференция в УМБАЛСМ „Пирогов”.
 
Той е ръководител на екипа на дежурните травматолозози през новогодишната нощ в болницата.

В часовете преди Нова година и за подготовката на празника от 8.00 часа на 31-ви до 8.00 часа на 1 януари са приети и прегледани 125 пациенти в спешния травматологичен кабинет. 53-ма души са били прегледани след 24.00 часа. 90% от тях са със сериозно количество алкохол в кръвта. Според д-р Цекулов преобладават порезните рани, причинени от счупени чаши. 68 пациенти са със счупване на костите, като 28 от тях са тежки случаи. Две деца с фрактури са приети в „Пирогов”. По думите на д-р Цекулов именно те са били най-кротки и внимателни през новогодишната нощ. 

Припомняме, че в предишни години повечето от пациентите в Пирогов бяха с наранявания от пиротехнически средства.
Оказана е медицинска помощ на петима, пострадали от пиратки. П.П. на 61 г. и Б.С. на 43 г. са с поражения на десните ръце, с увреждания на меките тъкани. Оставени са на лечение в отделението „Хирургия на ръката".

26-годишният А.С. е приет в Клиниката по неврохирургия. По време на празненство в село Белчин, пиратка, тип „Римска свещ", му се е забила в брадата.

В спешния неврохирургичен кабинет, след здрав запой, призори е настанен М.П. на 18 г. Той се е самопрострелял с газов пистолет в слепоочието. Приет е на лечение, а след стабилизиране в противошокова зала предстои да му бъде направен скенер.

След тежка катастрофа в гр. Банкя в „Пирогов" са транспортирани трима пострадали. М.Х. на 20 г. е с фрактури на десния глезен и дясната подбедрица. Спътникът му след медицинска помощ е освободен. Сериозно е състоянието на А.В. на 20 г., настанен на лечение в Централна реанимация. Той е приет с кръв в корема, засегнат черен дроб и мозъчен хематом. Опериран е веднага от дежурните хирурзи с шеф екип д-р Искра Иванова. Нейният екип е извършил още две тежки операции през нощта.

В Секцията по изгаряния и пластична хирургия е приет Г.Й. на 31 г., с измръзване и много ниска телесна температура. Намерен е в Маймун дере, Нови Искър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6581 |25.12.2010 Рекорд! Нито един пиян в "Пирогов"! . 0| 4844 |16.12.2010 Пациентите пак са хрътки на лов за лекарства . 3| 5539 |12.11.2010 Санкции за болниците въвели "избор на екип" искат пациенти? . 0| 5065 |12.11.2010 Д-р Константинов: Да сме почтени към пациентите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads