Реклама / Ads
1| 6539 |15.08.2015 НОВИНИ

15-годишно момиче и 18-годишно момче са сред жертвите в Берлин

.
Архив
Двама тийнейджъри со сред жертвите на жестоката катастрофа с български бус в Германия. Загиналите при трагичния сблъсък наши сънародници са шестима. Тежко пострадали са двама от пътниците в буса. Състоянието на единия от тях е критично. Той е в кома, а лекарите в болницата в Берлин се борят за живота му.
 
След операция, състоянието на втория ранен е стабилизирано. Животът му е извън опасност. Той е излязъл от кома и дори се е чул с близките си в България, съобщава НТ.


Сред загиналите са момиче на 15 години и момче на 18 години, които се оженили преди дни. Останалите жертви са две жени на 30 и на 61 години, и трима мъжете между 18 и 36 години.


В петък следобед, препълненият микробус, идващ от Сливо Поле, Русенско и пътуващ за Хамбург, катастрофира жестоко. Причините все още се разследват. Най-вероятно българският шофьор не е видял, че колите пред него са спрели заради задръстване и се е врязал с голяма скорост в спираща цистерна. Микробусът буквално е влязъл под тира и хората са загинали на място. Всички пътници в буса отивали да работят в Германия.


15-годишната Есра от Сливо поле и 18-годишният Джамал от Русе се запознали по интернет. Той от години живеел в Германия, но се върнал в България, за да поиска момичето за булка.


Целият кватрал „Сливица” е потънал в скръб заради смъртта на 15- годишното момиче загинало в тежката катастрофа в Берлин.


Шофьорът на буса вече е излязъл от кома и се е обадил на роднини по телефона.


„Както си карам вика с 110 по магистралата и изведнъж камиона спря пред мене и аз се наврях в него. И повече не помня”, разказва Наско Стефанов.


Приятели на загиналите разказват, че няма къща, която да не е изпратила емигрант. Няма и седмица, в която бус  да не потегля за Германия. Една от загиналите жени има 2 деца, които остават кръгли сираци.


Жертвите на катастрофата, освен двамата тийнейджъри, все още не са разпознати. Бъгарските власти знаят имената на пътниците в катастрофиралия микробус, но не оповестяват цялата информация, защото първо трябва да бъде съобщено на близките им. Телата на загиналите са жестоко обезобразени и това пречи на разпознаването.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4394 |05.08.2015 Бременно момиче се нагълта с хапчета заради любов с ром, опитват да я спасят . 0| 4494 |21.07.2015 Глутница кучета нахапаха 18-годишно момиче във видинско село . 0| 4969 |20.07.2015 18-годишно момиче е камикадзето в Турция . 0| 5139 |16.07.2015 14-годишно момиче прието в болница след изнасилване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads