Реклама / Ads
2| 5108 |01.06.2011 НОВИНИ

19 депутати ще „ремонтират” Конституцията

.
Заради пакта "Дянков" 19 депутати ще променят Конституцията - 9 от ГЕРБ, 3 от БСП, 3 от ДПС, 2 от „Атака", 1 на сините и 1 независим.
 

Решенията ще се вземат с 2/3 от присъстващите депутати на комисията.

Frognews.bg припомня, че до момента от БСП, ДПС и ДСБ заявиха, че няма да подкрепят пакта Дянков.

Депутатите спориха по създаването на Временната комисия, която ще работи по обсъждане на проекта и предложения за промени в Конституцията на България.

Вносител е председателят на НС Цецка Цачева. Временната комисия се създава във връзка с предложения и внесен в парламента от финансовия министър Симеон Дянков "Пакт за финансова стабилност", за чието изпълнение се налагат промени в Конституцията.

Коалиция за България ще участва в комисията от уважение към парламентаризма, заяви Любен Корнезов от БСП и категорично допълни: „Левицата обаче няма да подкрепи пакта. Конституцията не е готварска книга да си правите упражнения върху нея.".

По думите му тази комисия няма нищо да роди, а само ще изроди Конституцията. „Конституцията не е свещена, но е свята," допълни той.

На г-жа Фидисова мога да кажа, че Конституцията не е нейният профил във Фейсбук, който може да бъде обновяван, заяви от своя страна Мая Манолова от парламентарната трибуна по време на дебатите.

ГЕРБ предложиха за председател Искра Фидосова, а за зам.-председател Менда Стоянова. За членове на комисията Валентин Николов, Димитър Лазаров, Доброслав Димитров, Димитър Глачев, Красимир Ципов, Емил Радев и Юлияна Колева.

От ДПС в комисията влизат Алиосман Имамов, за заместник-председател, за членове Христо Бисеров и Лютви Местан.
„Атака" предложи Огнян Стоичков за заместник-председател на временната комисия, а за член Павел Шопов.

Социалистите заложиха на Любен Корнезов за зам.-председател, за членове Румен Овчаров и Янаки Стоилов.

Сините вкараха в комисията Екатерина Михайлова за заместник-председател. Димитър Чукарски е предложен за член на комисията от трима независими депутати.

С гласовете на 120 депутати комисията бе одобрена, петима гласуваха „въздържал се".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5934 |01.06.2011 Я. Нотев: Няма двустранни договори, обвързващи депутати . 28| 6860 |31.05.2011 В. Николов: Сидеров държи депутатите си зависими с договори . 28| 5184 |30.05.2011 ДСБ бойкотира идеята за промени в Конституцията . 71| 5038 |25.05.2011 Трима депутати бягат от Волен Сидеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads