Реклама / Ads
22| 10246 |16.02.2015 НОВИНИ

2-ма оперативни и 1 началник от ДАНС имат връзка с "Червеи"

.
Веселин Вучков
Двама оперативни и един началник в ДАНС имат връзка с "Червеи". Това каза шефът на МВР Веселин Вучков по време на отчета за 100 дни управление. Той се похвали с четири успеха. Това са промените в законодателството; променените форми на пътен контрол; обучението и квалификацията на състава на МВР и парламентарният контрол върху нас като политически екип във Вътрешното министерство, разясни МВР шефът.
 

Той не пожела да каже други подробности около "Червеи". Стана ясно,

че вече оперативните разработки няма да носят имена, а номера, така както е в съда. Според Вучков наименованията носят духа на тоталитарзма и тази практика трябва да се прекрати. Министърът обясни, че имало оперативни работници, които искали СРС-та за разследване на леки престъпления. За да не се стига до подобни абсурди, всички служители и техните началници ще минат на опреснителен курс за прилагане на СРС-та. В тази връзка ще бъдат проведени и анонимни анкети, за да се види какво е нивото на подготовка на оперативния състав по тази тема.

 

Относно 100-те дни управление Вучков заяви: Възстановихме конкурсното начало за растеж в кариерата. Това е съществена промяна в новия закон на МВР, категоричен бе Вучков. Върнахме ГДБОП в структурата на МВР, тук е естествената й полицейска среда. ГДНП предстои да бъде изградена отново. Работят екипи по тази нова трансформация. Националната полиция бе разрушена на 1 юли миналата година, което бе много голяма грешка, сега това ще бъде поправено, допълни вътрешният министър. Възстановяваме балансираната роля на президента в назначението на кадри. Смятаме, че това ще има благоприятен ефект върху професионалното управление на МВР, сочи министър Вучков.

 

Административната реформа де факто ще започне да се случва след 1 април 2015 г. Новоназначените служители, които не изпълняват полицейски или пожарникарски функции, ще се подчиняват на закона за държавния служител.

 

Министърът подчерта, че заварил завишена бройка щатни служители в МВР, които обаче коригирал. Относно пътният контрол, Вучков заяви: До по-малко от месец 120-те автомобили на КАТ ще бъдат с видео наблюдение, стана ясно още от думите на министъра.

 

"В момента сме в процес на нов проект за обучение на 1430 служители, които да събират доказателства и да извършват процесуално-следствени действия на територията на цялата страна за НПК. В момента тече обучение в Пловдив и Велико Търново. Един от модулите предвижда и езиково обучение на служителите", разясни Вучков.

 

Ще има нови щатове - и на главните, и на областните дирекции на МВР, обеща  МВР шефът. Те ще бъдат утвърдени малко след влизането в сила на Закона за МВР.

 

Той поясни, че служителите от ГДБОП, които са били в ДАНС, отново ще бъдат върнати на старите си места. Звената, които пък са минали от ГДБОП в НСП, отново ще се възстановят и ще преминат под шапката на антимафиотската служба.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6022 |14.02.2015 Плевнелиев vs Бойко: Несъгласен съм с положителната оценка за ДАНС . 0| 4447 |13.02.2015 "Гражданската" скача до 7 пъти за нарушители . 5| 4669 |10.02.2015 ДАНС и чужди служби спипаха 9 БГ майстори на цигари ментета . 9| 5558 |08.02.2015 Димитър Луджев: Станишев и Доган поискаха Пеевски да стане шеф на ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads