Реклама / Ads
12| 6775 |04.11.2020 НОВИНИ

4041 новозаразени с COVID-19, расте броят на починалите /следете тук всичко по темата/

.
През последните 24 часа у нас са регистрирани рекорден брой заразени с коронавирус – 4041 души, расте броят и на жертвите – 63, сочат данни на Единния информационен портал. За последното денонощие са направени 11 066 PCR теста.
 

25 медици в област Велико Търново са болни

 

25 медици в област Велико Търново са с коронавирусна инфекция, съобщиха здравните власти. 

10 са заразените лекари в областта, пет са медицинските сестри, трима са фелдшерите, останалите 7 случая са на санитари и друг медицински персонал, съобщиха от РЗИ Велико Търново. 

„Окомплектоваме екипите, за да обезпечим лечението на пациентите в отделенията, където има заразени медици. Подготвяме се и за разкриване на още едно Covid отделение, защото сегашното вече е пълно“, заяви за БНР изпълнителният директор на областната болница д-р Стефан Филев и уточни, че едва в понеделник ще започне работа Covid пунктът. 

Хоспитализирани са 79 болни с Covid -19, трима са в интензивно отделение. Новодиагностицираните са 79, което е най-високото ниво за областта от началото на пандемията. За последното денонощие са починали четирима с коронавирусна инфекция. 

 

 

Кметът на Дупница е с коронавирус

 

Кметът на Дупница Методи Чимев е под домашна карантина след като е дал положителен резултат за коронавирусна инфекция.

В лично съобщение той посочва, че в следващите дни, ще продължи да работи дистанционно.

 "Призовавам за стриктно спазване на мерките от всички, защото само това е начинът да победим вируса." призова в обръщение към жителите на града Методи Чимев.

 

Огнище на COVID-19 пламна в социален дом в Твърдица

 

34 положителни проби за COVID-19 са отчетени през последното денонощия в социалния дом в Твърдица, съобщиха от Областния кризисен щаб.

31 от инфектираните лица са от персонала, останалите 3 са потребители, които са били контактни на по-рано установените два случая сред служителите. Лечението на заболелите потребители ще се осъществи на място, под наблюдението на лекарски екипи.

 

 

Министър Екатерина Захариева се е самоизолирала

 

Външният ни министър Екатерина Захариева се е самоизолирала, след контакт със заразен с коронавирус.

 

Причината е, че зам.-министър Петко Дойков е дал позитивен резултат за COVID-19 с бърз тест в рамките на рутинно изследване на ръководния състав на МВнР. Направен му е и PCR тест, чийто резултат предстои да стане ясен.

 

На Захариева е направен бърз тест, който е дал отрицателен резултат. Предстои да излезе пробата и от направения ѝ PCR тест, информират от bTV.

 

Затягат мерките в Сливен. Въвежда се вечер час за непълнолетни

 

В Сливенска област се въвеждат временни противоепидемични мерки, които ще важат до 30 ноември. Това реши Областният кризисен щаб.

Преустановяват се посещенията на хазартни игрални зали и фитнес-клубове, както на заведения за хранене и развлечения, ресторанти, питейни заведения, кафе-сладкарници след 23.00 часа.

 

Преустановяват се посещенията на непълнолетни лица - след 21 часа - на обществени места на закрито и открито, в това число търговски обекти, питейни и увеселителни заведения. В местата за хранене непълнолетните ще се допускат само с придружител – родител или настойник.  

 

В областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ предстои разкриването на втора реанимация, само за пациенти с COVID-19, съобщава Нова тв.

 

 

Мъж с коронавирус почина, след като не беше приет в нито една болница

 

Мъж с коронавирус почина, след като не беше приет в нито една болница в София, предава bTV. Място за него се намира в болницата в Своге. Там обаче няма реанимация и апарат за обдишване, разказват близките му.

 

Така пациентът губи битката с болестта. "Баща ми беше на санаториум в Павел баня. Той е работещ човек, работеше до последния си миг. На 72 години беше в много добро здраве, винаги се е грижил за здравето си", разказа дъщеря му Мария Тенчева. 

След като се връща от санаториума, не се чувства добре и във вторник с талон от личния лекар отива във ВМА за PCR тест. Имало е много хора, но тъй като не се е чувствал добре, се е прибрал обратно вкъщи.

 

Върнал се е отново в сряда, когато му е била взета проба. Казали му, че ще се обадят на следващия ден, ако резултатът е положителен. Ако не - няма да му звънят и да си живее живота спокойно. Преслушали му гърдите и му казали, че няма проблем с белите дробове.

 

"В четвъртък започнах да търся контакти, за да разбера резултата от PCR и разбрах, че е положителен. В петък към 11:00 часа извиках линейка, започнах да чакам пред блока, но не влязох при баща ми.

 

Търсих защитно облекло по аптеките, но не намерих. Линейката дойде в 19:30 ч. Баща ми беше със сатурация 75, което позволява да се борим за живота му. След това отидохме в Националното координационно звено, но там казаха, че няма места никъде и не могат да ни приемат", разказа Мария Тенчева.

"Реших да изчакам малко, защото си дадох сметка, че не могат да го изхвърлят на тротоара. Казах им, че ако не намерят място, ще спи в линейката, защото там е побезопасно за него.

 

Извикаха полиция, за да освободя линейката", казва още Мария. Тя качила баща си в колата си и започнали да обикалят по болниците. "Отидох в "Пирогов", в Спешното не ме приеха, защото били под карантина, след това отидохме в "Токуда". Той вече беше в състояние, в което не можеше да се движи", разказва жената. 

"Никъде не излезе лекар да попита как е този човек, единственият въпрос беше дали е с COVID", посочва Мария. Прибират се вкъщи и на следващия ден тя отново звъни, като моли да изпратят поне оборудвана линейка, за да може да му се даде кислород. 

"Освободи се едно място в "Света Ана", отидохме там, но отказаха да ни приемат, но не подписаха протокола на линейката, че отказват", твърди Мария. Останали там три часа.

 

"Сетих се, че мои познати са ми казвали, че в COVID отделението в Своге има свободни места. 30 минути минаха, докато намеря връзка с тях, за да потвърдят, че ще приемат баща ми в Своге", обяснява Мария.

"Отиваме там, но там няма реанимация, но все пак беше под медицински грижи. Продължих да търся реанимация за баща си до последния му дъх, но не успях да направя нищо за него. Той имаше дух да се бори, но аз го изправих срещу тази действителност, която буквално го съсипа психически", смята Мария Тенчева.  

 

 

Депутат от Патриотите е в тежко състояние след COVID-19

 

Депутат от Групата на Обединени патриоти (ОП) е в много тежко състояние след като е заболял от COVID-19. Това разкри съпредседателят на групата Валери Симеонов, но без да даде други подробности.

Общо трима са депутатите от ОП с коронавирус, друг е под карантина.

"Същото се случва и с колегите от ГЕРБ и Воля и сега ли трябва да демонстрираме една нагла безотговорност?!" , коментира още Симеонов.

 

Директор на пловдивска болница стана доброволец в COVID-отделение

 

Управителят на пловдивската болница „Свети Мина“ стана доброволец в COVID отделението. Причината е липсата на медици, които да обрижват пациентите. Лечебни заведения от цялата страна призоваха доброволци да се включат в работата. Такъв апел в социалните мрежи направи и шефът на лечебното заведение в Пловдив - Петър Петров.

 

„До кризата се стигна, тъй като в национален мащаб има дефицит на медици. Благодарение на апела вече имаме обаждания от студенти. Те ще започнат работа като доброволци при нас. Координацията в отделението трябва да бъде на ниво, а управителят да следи нещата. За щастие, до момента сме връщали само пациенти, които не се нуждаят от хоспитализиране”, каза пред Нова тв Петров.

 

„В момента в клиниката има 16 пациента. Имаме нужда поне от още двама лекари и още две медицински сестри. Някои от медиците работят твърде много часове”, поясни  дежурният лекар д-р Александра Иванова. За последното денонощие новите случаи в Пловдив са 337.

 

Още 17 линейки за Спешната помощ в София от днес

 

От днес Спешната помощ в София ще разполага със 17 нови линейки. Те ще имат с пълен комплект оборудване за оказване на първа помощ и ще бъдат насочени предимно към изпълнение на адреси със сигнали за COVID-19. 

Още в началото на септември бяха увеличени екипите на спешните медици. Основен проблем пред лекарските екипи обаче остава затруднения прием в лечебните заведения. 

 

Франция с 36 330 нови случая на коронавирус

 

Франция съобщи за 854 нови смъртни случая от коронавирус снощи, с което общият брой на смъртните случаи в страната достигна 38 289, сочат данни на френското здравно министерство. Съобщава се и за 36 330 нови случая на заразени с коронавируса французи, а в момента 26 265 души са хоспитализирани заради болестта. Около 3878 от тях са в реанимация. Деветдесет и шест департамента в страната остават в уязвимо положение, като 2448 клъстера на заразата в страната се считат за сериозни. Междувременно Националното събрание на страната първоначално гласува снощи за удължаване на периода на блокиране, обявен от правителството на 17 октомври до 16 февруари 2021 г., поради значително увеличение на случаите. Това предложение, внесено в парламента от членове на управляващата партия на френския президент Еманюел Макрон беше отхвърлено от опозицията, която предложи всички да имат възможността да празнуват Коледа със семействата си, така че блокадата във Франция ще продължи до 15 декември.

 

4041 новозаразени с COVID-19, расте броят на починалите

 

През последните 24 часа у нас са регистрирани рекорден брой заразени с коронавирус – 4041 души, расте броят и на жертвите – 63, сочат данни на Единния информационен портал.
За последното денонощие са направени 11 066 PCR теста. Активните случаи на COVID-19 у нас в момента са 37581, от тях 2922 са хоспитализирани, а 210 се нуждаят от интензивни болнични грижи.

Общият брой на заразените от началото на пандемията у нас е 60 537, излекували са се 21 544, а 1412 заразени са починали.

Антирекорд по брой на заразените за денонощие регистрира столицата София – 1619 нови случаи.

337 са новите регистрирани с коронавирус в Пловдив, а на трето място е Варна с 203 нови заразени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5108 |01.11.2020 Расте броят на загиналите при трусовете в Турция . 15| 4718 |29.10.2020 2760 са новозаразените с COVID-19 при 9946 теста, евролидерите ще обсъждат нови мерки . 2| 4522 |26.10.2020 327 нови случая на COVID-19, 10 починаха . 5| 4125 |24.10.2020 Расте броят на заразените в два дома за хора с умствена изостаналост в село Церова кория
Реклама / Ads