Реклама / Ads
7| 5905 |15.09.2009 НОВИНИ

6 години зандан поиска Янев за "чуждите карти"

.
Лидерът на РЗС ще внесе законопроект, според който хванатите депутати, които са гласували или са позволили на друго лице да гласува със служебната им карта да лежат от 3 до 6 години в затвора.
 

Това ще са част от промените в НПК и Наказателния кодекс, които предлагат от "Ред законност и справедливост". Според Яне Янев в парламента няма излишни 300 000 за система, която да отчита пръстовия отпечатък, затова вариантът, който неговата партия предлага бил много по-рационален. Според него гласуването с чужди карти е кражба на самоличност. От РЗС партията настояват още да отпадне наказателна отговорност за лица, които са дали подкуп, но са уведомили властите, както и за тези, които са получили подкуп, но също са уведомили компетентните органи.

По-рано стана ясно, че РЗС е решила на 24 октомври, когато ще се проведат частичните избори за кмет, да участва самостоятелно. Това заяви лидерът на партията Яне Янев. Той добави, че при евентуален втори тур ще от партията ще подкрепят десните кандидати и подчерта, че очаква от страна на десните партии да подкрепят кандидатите на РЗС при балотаж.

В София засега вариантите пред партията са два - да се търси възможност за обща дясна кандидатура, както и за самостоятелно участие. Той каза още, че ще се проведат разговори с ГЕРБ и Синята коалиция, но РЗС няма да се съгласи безлично да подкрепя кандидатура, издигната само от партията на Борисов. „Ако ГЕРБ номинира свой кандидат след два-три дни, тогава ще има и самостоятелна кандидатура от страна на РЗС”, е категоричен Янев.

За район „Илинден” в София РЗС издига Веселин Георгиев Теофилов, в Район „Източен” на Пловдив - Чавдар Пантев, като е възможно да има общ кандидат с ВМРО. В Разлог на местните избори ще се бори Иван Арнаудов, в община Ракитово- Костадин Холянов, а в Раднево- Красимир Съвлеков. РЗС ще проведе на 11 октомври конференция на градската организация на партията, където ще бъде утвърдено името на кандидата за кмет на София.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5014 |10.09.2009 Диляна Каменова поискала 20 бона подкуп . 11| 4953 |02.09.2009 Доган работил 15 дни за 4 години . 11| 4546 |18.08.2009 До 8 години застрашават Ковачки след обвинението му . 21| 4906 |20.07.2009 Сините подкрепят ГЕРБ, но не за 4 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads