Реклама / Ads
28| 6319 |30.11.2011 НОВИНИ

9 000 "атакуват" парламента

.
Повече от 9000 души тръгнаха от площад „Македония" по посока Народното събрание, където ще се проведе съвместният протест, организиран от синдикатите КНСБ и КТ „Подкрепа" срещу ускоряването на пенсионната реформа.
 

 

Чрез тази демонстрация хората изразяват несъгласието си с увеличаването на възрастта за пенсиониране с една година от 2012 г., както и срещу отнемането на класове на държавните служители.

Още от сутринта стотици автобуси започнаха да пристигат от цялата страна, посрещани лично от лидерите на двата синдиката.


Мощните викове на протестиращите „Много сме, силни сме" бяха подкрепяни от мощния рев на електрически триони, тъпани и гайди.

Издигнати бяха плакати с надписи „Господа управляващи, в условията на криза хората са на центъра на вниманието", както и огромен плакат с „лицата на позора", на който бяха поставени снимките на онези 21 народни представители, внесли предложението за пенсионната реформа в Народното събрание .

„Вижте ги, запомнете ги. Това са онези 21 народни представители, които на 21 ноември в последния момент внесоха своите предложения", скандираха протестиращите.

Като част от музикалното озвучение  на протеста освен българският  химн се чуваха и „Моя страна, моя България".

По пътя към Народното събрание протестиращите освиркаха управляващите, като на площада между министерски съвет и президентството се чуха мощни викове „Оставка".

В същото време представители на синдикатите повече от 40 минути чакаха, за да влязат в Министерски съвет и да внесат своята декларация с мотивите за своя протест.

Видимо изнервени от чакането въпреки уговорения по-рано час, Емил Димитров от КНСБ и Петър Бунев се заканиха, че подобни малки спънки няма да ги откажат и те ще продължат да се борят. По думите им, ако те не бъдат чути и след този протест ще има още.

Междувременно от Националния стадион  Васил Левски към сградата на парламента се отправи вторият лъч протестиращи, предвождани от лидерите на КТ Подкрепа.

Пред сградата на парламента има стотици полицаи, а пред Министерски съвет има жива верига от жандармерия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 136| 5218 |26.11.2011 КНСБ: В парламента ни чакат със зареден пистолет . 4| 5018 |26.10.2011 Сурогатното майчинство скара мъжете в парламента . 3| 4834 |12.10.2011 До дни бюджет 2012 влиза в парламента . 18| 6052 |11.10.2011 Цачева свиква парламента извънредно в петък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads