Реклама / Ads
136| 5219 |26.11.2011 НОВИНИ

КНСБ: В парламента ни чакат със зареден пистолет

.
Пламен Димитров
Повишаване на пенсионната възраст с една година през 2012, е скандално, недопустимо и нецелесъобразно. Има начин реформата да бъде продължена, а това, което се прави, е просто закърпване на бюджета.
 

 

Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров днес, подкрепяйки тезата си с данни за това, какво се случва с пенсионната реформа в някои от старите страни - членки на ЕС.

 

Синдикалистите са категорични, че няма да се върнат в Националния съвет за тристранно сътрудничество, докато законопроектът, внесен от народните представители от ГЕРБ не бъде изтеглен от Народното събрание. Те няма да участват в заседанията на областните и общинските съвети за тристранно сътрудничество, на които се обсъждат теми, които не са в компетенцията на съвета. "В НС ни чака един зареден пистолет, обърнат към нас", заяви Пламен Димитров.

 

Той обяви, че протестите ще продължат, митингът на 30 ноември остава, като той ще бъде още по-мащабен, обеща Димитров. Ден преди това вероятно ще се проведе съвместно заседание на консултативните съвети на двата синдиката, на което ще се обсъди възможността за последващи протестни и стачни действия.

 

От синдиката ще изпратят на премиера Бойко Борисов, бъдещия и настоящия президент и до парламентарните групи своите предложения за повишаване на приходите в държавния бюджет. Те продължават да настояват за криминализиране на укриването и неплащането на осигурителни вноски, но искат и да бъдат разширени правомощията на ревизорите в НАП и да се създаде отдел от дознатели в приходната агенция, по аналогия на това, което се случи в Агенция "Митници".

 

КНСБ искат възстановяване на електронната връзка между НАП, НОИ и ТЕЛК и ТЕЛК да премине към НОИ. Те настояват и всички работни заплати да бъдат изплащани по банков път.

 

"Никога не сме твърдели, че живеем в синдикална република. Социалният министър Тотю Младенов прихвана лоши навици от финансовия министър Симеон Дянков, но хората, които го познават, няма да са щастливи от това", каза още Пламен Димитров.

 

КНСБ са обсъдили законовата възможност да бъдат съдени БДЖ и НКЖИ, там, където се установи, че действително е имало локаут. Искаме това да влезе в съда. Апелираме към ръководството на Главната инспекция по труда да ускори проверката дали наистина е налице локаут.

 

Трети ден никой не е потърсил синдикатите за възобновяване на диалога в железниците и намиране на изход от стачката. Те са категорични, че са готови да подпишат старите колективни трудови договори. Стачката на работещите в БДЖ и НКЖИ продължава и утре.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5020 |26.10.2011 Сурогатното майчинство скара мъжете в парламента . 3| 4835 |12.10.2011 До дни бюджет 2012 влиза в парламента . 18| 6053 |11.10.2011 Цачева свиква парламента извънредно в петък . 3| 4792 |11.10.2011 Пуснаха на свободата “атентатора” на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads