Реклама / Ads
3| 5117 |27.09.2017 НОВИНИ

90% от работещите в Европейската агенция по лекарствата напускат, ако се премести в София

.
Европейската агенция за лекарствата (ЕАЛ) е съобщила на Европейската комисия, че персоналът й предпочита новата централа на службата да бъде в Амстердам.
 
Това съобщи изданието "Политико", цитирано от "Банкер". То посочва, че най-малко 90 процента от работещите в агенцията, която трябва да напусне Лондон заради Брексит, ще предпочетат да се откажат от работата си вместо да се преместят във Варшава, Букурещ или София, които са сред кандидатите да приемат агенцията.

Ръководството на ЕАЛ е предупредило, че може да изгуби много от служителите си, което ще й попречи да функционира, ако политиците не направят правилен избор на град, в който да се намира централата на агенцията. Тя е направила проучване сред 900-те си служители, но отказва да даде подробности.

Европейското издание на "Политико" обаче информира, че според проучването Амстердам е най-предпочитан сред персонала на ЕАЛ, като агенцията е изтъкнала пред ЕК, че ако се премести в холандския град ще изгуби най-малко хора. Повече персонал би останал също ако агенцията се премести в Барселона или Виена.

За ЕАЛ е изключително важно да запази персонала си, за да може да поддържа важните си функции като одобряването на нови лекарства и мониторинг на страничните ефекти. Изгубването на изключително важни служители и ключови познания след преместване в някои от по-нежеланите градове, ще започне да подкопава "общественото доверие в системата", тъй като на агенцията ще й бъдат необходими години да се преустрои след преместването.

Европейската комисия прави оценка на евентуалния нов дом на ЕАЛ, но решението трябва да бъде взето от лидерите на ЕС, които ще се опитат да постигнат споразумение на следващата си среща през октомври. Окончателно решение се очаква месец по-късно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4794 |18.09.2017 Младен Маринов: Агенция ”Митници” помага в разследването на престъпна група . 0| 4175 |04.09.2017 Каракачанов се срещна с директора на Европейската агенция по отбрана . 2| 7705 |18.08.2017 Само във Фрог: Нов директор слагат на Агенция „Автомобилна администрация” . 0| 5388 |31.07.2017 София приема Европейската агенция по лекарства?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads