Реклама / Ads
15| 4382 |20.01.2016 НОВИНИ

Х. Адемов: В ДПС лидерът се ражда, председателите са за оперативна дейност

.
Хасан Адемов
Лидерът на ДПС е нашият почетен председател, според нас лидерите се раждат, а председателите изпълняват оперативната дейност, заяви по БТВ Хасан Адемов от ДПС. Въпросът е дали политиката, водена от предишното ръководство, отразяваше интересите на избирателите, каза той.
 
Начинът на вземане на решения през последните 2 години беше едноличен, обясни той.

В ДПС тече оздравителен процес, полагат се усилия да се върнем към изконните ценности от 90-те години. Всеки има право да изрази волята си в Движението, но начинът на вземане на решения трябва да е свързан с предварителна дискусия, а след това председателят да обобщи.

Не трябва да излизаме от рамките на добрите взаимоотношения, каза Адемов в отговор на въпроса дали в НС бившите съпартийци се поздравяват в кулоарите.

Прелюбопитен е фактът, че уважаваният от мен г-н Костов се упражнява на тема ДПС, а нищо не казва нито за РБ, нито за бутиковата си партия ДСБ. Нищо не казва защо огромната десница се превърна в бутикова партия и какво означава разкраченото положение на реформаторите сега. ДПС винаги е решавала своите проблеми в рамките на самата партия, имаме своите механизми, избиратели и идейна основа и прогнозите на Костов няма да се сбъднат (Иван Костов прогнозира, че гласовете за ДПС ще падат с по 1/3 на следващите и по-следващите избори - б.ред.)

В областта на социалната сфера се води възможната политика, но това не означава, че гражданите са доволни. Голяма част от социалните плащания бяха замразени с бюджета за тази година, а очакванията на българските граждани са много по-големи, смята Адемов. Министър Калфин го оценяват премиера и гражданите, аз работя добре с него, но това не означава, че нямам бележки, каза той.

Вотът на недоверие е една форма на диалог, каза го и министър-председателят, посочи Адемов. Не бил изключен и вот за цялостната политика на кабинета, повече били темите, но вот при всички положения щяло да има.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8054 |06.01.2016 Лидерът на "Подкрепа": Има нещо гнило с винетките . 19| 5625 |23.12.2015 Карадайъ: Лидерът на ДПС може да бъде сменен . 6| 4061 |15.11.2015 Лидерът на ИД в Либия е мъртъв . 0| 4352 |16.06.2015 Адемов: Сложно е политическо съгласие за пенсионната реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads