Реклама / Ads
13| 13220 |19.07.2021 НОВИНИ

Адв. Емил Георгиев: Сега ще видим дали ВСС е бил с широко затворени очи

.
Има много информация и тя е публично достъпна. Всичко това е било около нас. Сега ще си зададем много големият въпрос дали членовете на Висшия съдебен съвет и досега да били с широко затворени очи и съответно как ще реагират на заседанието си идния четвъртък.
 

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия адв. Емил Георгиев от Инициативата “Правосъдие за всеки”. Той припомни, че организацията е обърнала внимание пред Висшия съдебен съвет за тежки нарушения, извършени още преди години от тогава прясно избрания главен прокурор Иван Гешев. Сигналът обаче не е бил взет предвид. Същото важи и за сигнала, подаден от българските съдии, припомни адв. Емил Георгиев. По думите му до този момент се е стигало единствено до “процедурна бутафория”. Сигналът, внесен от служебния вътрешен министър Бойко Рашков обаче той определи като “надлежно внесен”. 

 

“Натрупа се много фактология, която е много добре структурирана и резюмирана в доклада на министър Рашков. В материалите има данни за нарушения за презумпция на невиновност, за нарушение на етичния кодекс на магистратите в България, има данни за извършени престъпления, за което обаче самата прокуратура ще трябва да се поинтересува. Там ще видим дали ще има развитие”, допълни адв. Георгиев. 

 

ФрогНюз припомня, че докладът на Бойко Рашков бе внесен миналата седмица, а правосъдният министър Янаки Стоилов заяви, че ще поиска започване на процедура по предсрочното прекратяване на мандата на обвинител №1. Докладът е в две части като в първата се говори за уронване престижа на съдебната власт, а във втората се изнасят и данни за извършени престъпления. 

 

Георгиев заяви, че прокуратурата трябва да се сезира, както е правила и за много по-оскъдни данни и сигнали, за които е започвано най-малко разследване. Образувани са дори досъдебни производства.

 

"Дали ще го направят и в случая на главния прокурор, ще видим ще се намери ли един такъв доблестен редови прокурор, който по силата на решенията на Конституционния съд от миналата година има едва ли не всички права да води наказателно производство срещу него", каза Георгиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7657 |19.07.2021 Адв. Емануил Йорданов: Сегашният Висш съдебен съвет действа като бюро за защита на Гешев . 20| 8135 |18.07.2021 Васко Кръпката: Щом хората допускат да ги възпитава чалгата, сега да си допускат да ги управлява чалгата . 12| 5608 |16.07.2021 Георги Киряков: Сега вече имаме двама шоумени, които се борят за една и съща публика . 8| 3812 |14.07.2021 Емил Соколов: Слави копира НДСВ от 2001 г., той е ”рицарят на бял кон, който ще ни спаси от ламята ГЕРБ”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads