Реклама / Ads
9| 4848 |11.05.2015 НОВИНИ

Адв. Хаджигенов: От милиционерска държава вървим към диктатура

.
Адв. Николай Хаджигенов Източник: Булфото
Аз съм скептичен. Квесторите бяха подчинени на БНБ. Съмнявам се, че някой си е мръднал пръста от тях без пряка заповед от БНБ и най-вече от Иван Искров.
 
Това коментира адв. Николай Хаджигенов в „Лице в лице” по бТВ. Квесторите обаче са най-последното звено. Цялото ръководство на БНБ според мен трябваше да бъде разследвано и обвинено. Не да се започва от мишките. Но тъй като и прокуратурата взе дейно участие, няма как сега тя да се саморазследва.

Най-строго пазената тайна на прокуратурата и БНБ до ден днешен са докладите за КТБ, че банката е била достатъчно платежоспособна. Усещането ми е, че по-скоро нищо няма да бъде решено, убеден е Хаджигенов.

Съдът е последният пазител на истинската демокрация. От самото начало на това правителство коментирах, че няма как то да реформира съдебната система, затова сме свидетели на цирк сега.

При предходното управление на Борисов бяхме милиционерска държава. Днес с участието на реформаторите сме прокурорска държава с тенденция следващото правителство да бъде диктатура.

Няма съдебна реформа, това е чисто политическа битка. Министър Иванов я започна с добро намерение, но тя стана крайно безсмислена. Сега ще променят Конституцията единствено в частта за Висшия съдебен съвет. Да, там има проблеми, но тези проблеми не са най-големите на съдебната система.

Съдиите искат реална реформа. Точно заради това този състав на ВСС скача срещу тях. Между тях има само един смислен член - Калин Калпакчиев. Другите не струват, заяви адв. Хаджигенов.

Прокуратурата не прави нищо. Взе дейно участие в затварянето на КТБ. Разследва убийството на Пеевски. А колко други поръчкови убийства се разследват в държавата? Вече се работи и по анонимки. Освен че харчат милиони всяка година, прокуратурата прави нищо, кръгла нула, заяви адвокатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 9947 |11.05.2015 Борисов: Намерих му цаката: събираш всички пари в държавата! . 12| 5263 |04.05.2015 Шулева: Държавата прецаква хората в частните пенсионни фондове . 131| 16900 |03.05.2015 Н. Слатински: Простаци превзеха държавата . 1| 4853 |01.05.2015 Пентагонът: Главорезът на "Ислямска държава" е жив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads