Реклама / Ads
16| 7152 |31.07.2020 НОВИНИ

Адв. Лулчева: Питането на Иван Гешев за президента беше излишно

.
Адв. Ина Лулчева
Питането на главния прокурор беше излишно, защото Конституцията е ясна – държавният глава има наказателна неприкосновеност и той не може да бъде разследван от прокуратурата.
 

Така адвокат Ина Лулчева коментира пред бТВ решението на Конституционния съд, че президентът не може да бъде разследван. Искането беше направено от главния прокурор Иван Гешев в началото на годината, за да се тълкува обхвата на имунитета на президента и вицепрезидента.

 

Докато тече мандатът му спрямо него не могат да се извършват никакви процесуални или извънинституционални действия по осъществяване на наказателна отговорност и засягане по какъвто и да е начин на личността му, посочи адвокатът. 

 
Не може да се разпространяват дори твърдения, че е извършил престъпление, отбеляза още Ина Лулчева.

 

По думите й Народното събрание може да разследва президента, ако прецени, за държавна измяна или нарушение на конституцията. 

"Това не се обвързва задължително с престъпления, това са нарушения, които Народното събрание преценява, че са на лице и може да ги отнесе до Конституционния съд", обясни още адвокатът.

 

"Маринела Арабаджиева не е в добро състояние. В условие на арест болестите се изострят. Арабадижева бе освободена, защото няма опасност да се укрие и избяга, а не защото е болна", разкри адвокатката състоянието на една от клиентките си. 

 

"Бившият екоминистър Нено Димов е под домашен арест, срещу него няма действия. Същото важи и за Иван Тодоров от "ТАД Груп", завърши адвокат Ина Лулчева. 

 
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 8481 |30.07.2020 И Младен Маринов като Иван Гешев стана докторант в ЮЗУ . 18| 10871 |30.07.2020 Проф. Атанас Попов: Какво безумие! БНТ плаши протестиращите с агент Иван . 7| 8180 |29.07.2020 Христо Иванов: Плевнелиев прави неверни твърдения и внушения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads