Реклама / Ads
33| 3566 |01.12.2023 НОВИНИ

Акад. Денков: Няма да отговарям на всички глупости, които се тиражират. Не ме интересуват дребните провокации

.
Източник: скрийншот
Няма да отговарям на всички глупости, които се тиражират. Така отговори акад. Николай Денков пред журналисти на въпрос за задочните му спорове с Делян Пеевски. Добре съм с нервите, не ме интересуват дребните ежедневни провокации, важното е да вървим в правилната посока, отсече Денков.
 

Премиерът коментира и избора на Момчил Мавров за подуправител на НЗОК.

 

"Бяха нарушени два принципа – че не позволяваме да бъдат назначавани на ключови места хора, които имат проблеми. Този човек има проблем. Аз лично съм виждал сигнал от ДАНС към прокуратурата за това, че той е лобирал по начин, който изисква проверка“.

 

„Назначаването на този човек на позиция, свързана с разпределението на над 8 млрд. лева годишно, е проблем. ГЕРБ и ДПС знаят това нещо. Аз лично съм изпратил до Росен Желязков точно този доклад, за да бъдат информирани и да знаят за кого стават дума“, коментира премиерът.

 

Той посочи още, че договорките с ГЕРБ винаги са били едни и същи – хората, които се назначават да бъдат приемливи и от двете страни.

„Вчера обаче ГЕРБ и ДПС със съдействието на „Възраждане“ избраха този човек“, заяви Денков.

 

Той коментира още, че трябва всякакви възможности за злоупотреби в здравната каса да бъдат предотвратени.

„Този начин за вземане на решения е абсолютно неприемлив“.

 

„От две седмици ГЕРБ вече бави правилата за избор на състав на антикорупционната комисия, която е ключова за борбата с корупцията. Имахме и обаждане от Европейската комисия, която поиска среща и попита защо се бавят тези правила“, съобщи Николай Денков.

„Нека да го кажа ясно – или ГЕРБ ще се върне обратно по пътя, по който тръгнахме, или ние през последните две седмици сме се отклонили в грешна посока. Това е залогът, затова и емоциите са малко по-силни“, коментира още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3114 |01.12.2023 Енергиен експерт: Няма да има компенсация за спрения ток . 2| 3059 |01.12.2023 Проф. Мутафчийски: Основната ни цел за следващата година е изграждането на роботизиран център по хирургия . 1| 3100 |01.12.2023 Израел поднови сраженията в Газа, след като Хамас наруши примирието . 2| 3056 |01.12.2023 Кметът Терзиев пали празничните светлини и коледното дърво на София. Дядо Коледа ще пристигне, за да се снима с децата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads