Реклама / Ads
8| 3765 |20.12.2023 НОВИНИ

Акад. Денков: Усилията ни водят към успех, а хората усещат грижата за себе си /видео/

.
Източник: БГНЕС
"В последните дни промените в Конституцията, бюджетът, политиките, свързани с добрите знаци за Шенген, ни дават увереност, че усилията ни водят към успех, а хората усещат грижата за себе си". Това каза премиерът акад. Николай Денков преди началото на заседанието на Министерския съвет.
 

"Често казвам, че това управление има смисъл само ако хората усещат промяната и грижата за тях, каза още той и посочи, че три изследвания, извършени през последната седмица, показват, че българите гледат все по-уверено напред – две трети от хората се чувстват щастливи, а повече от половината вярват, че новата година ще бъде по-добра за тях", допълни премиерът.

 

"Днес е Игнажден и народът вярва, че какъвто човек влезе в дома ти, такава ще бъде и следващата година. Оптимист съм, защото при нас влязоха младите художници от Втора английска гимназия и 48-мо училище в София, както и коледарчета от основното училище в с. Лозен. Вярвам, че талантът им ще блести и в бъдеще, благодарение на програмата "Заедно в изкуството и спорта", в която те са били подготвяни", каза още акад. Денков.

 

В програмата участват над 60 хиляди деца и това са над 60 хиляди причини да гледаме с оптимизъм в бъдещето, уточни министър-председателят.

 

"Идва Рождество, нека да го посрещнем доволни от усилията, които ни обединяват, по-смирени пред различията и с вяра, че успехите идват, когато посрещаме предизвикателствата заедно", призова премиерът Денков.

 

По-рано днес на трето четене в пленарна зала влязоха промените в Конституцията. Те бяха разгледани и приети вчера от депутатите на второ четене. От ИТН и “Възраждане” заявиха, че няма да участват в дебата. Единствено БСП останаха в зала, но се обявиха категорично против всички изменения. Гласуването днес бе поименно със ставане от място. Бойко Рашков се изказа особено остро по отношение на промените. Тази сутрин той гласува с "въздържал се". В крайна сметка промените бяха приети окончателно със 165 гласа “за”, 71 “против”.

 

"Ще преговаряме до последния момент", категоричен е примиерът по отношение присъединяването ни към Шенген. Към момента е ясно, е Нидерландия дига ветото си, заявката е, че и Унгария ще го направи, като очакваме решението на Австрия.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3966 |20.12.2023 Божанков за "Възраждане" и Костадинов: Говорят като Хитлер и Сталин! . 7| 6407 |20.12.2023 Приеха окончателно промените в Конституцията. Бойко Рашков се въздържа . 0| 3848 |20.12.2023 "Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в кв. "Център" . 0| 3818 |20.12.2023 Необичаен поздрав за Коледа: Спайдърмен се спусна по фасадата на болница в Малага /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads