Реклама / Ads
26| 5854 |27.05.2015 НОВИНИ

Алгафари защити отритнатите роми в Гърмен

.
Нидал Алгафари
Тези хора трябва да живеят, те са човешки същества, коментира Нидал Алгафари в ТВ7 малцинствените общности и размирната ситуация в Гърмен. Тези хора са най-слаби и най отритнати, каза той, визирайки циганите в Заграде.
 
Алгафари защити ромите като заяви, че те нямали равен старт с другите. В много други села се получават такива ситуации, други кметове допуснаха огромни палати в коритата на реките. По добрият вариант е, не да им събаряме къщите, а да се урбанизира това място, посъветва той.

В момента ромите са най-големият и евтин ресурс за придобиване на власт. Това е най-големият цинизъм в българското обществото като цяло – употребата на неграмотни и отчуждени хора за придобиване на власт и пълното неглижиране на съдбата им след избори. Това пък каза в сутрешния блок на БНТ журналистът Емил Спахийски. Така по места се създават цъкащи бомби, които рано или късно ще избухнат, добави той.

Според писателя Калин Терзийски в случая става въпрос за провал на обществения морал. Когато законът е над всичко, делението на роми, българи, власи и т.н. отпада от самосебе си, става безсмислено. Става въпрос за закон и правила, които да са валидни за всички. А в момента цяла България представлява една форма на мошеничество, то е на всички нива. Смята се, че по друг начин не може да се печели у нас. Това може да се промени само с работа на най-дълбоко ниво – промяна на ценностите, на морала, заяви той.

Ромите в България крадат кокошки, но те реално са приспани. Моралът е деградирал на цялото общество, но тази картина се илюстрира най-добре с най-бедните общности. Както циганката е упоила детето си и го използва за просене, предизвиквайки съчувствие, така и престъпната държава се държи с ромската общност.

Тя е приспана, упоена, а някой точи пари заради тях по различни проекти, използвайки състраданието на Европа. Този образен анализ направи психиатърът писател Калин Терзийски. Той е категоричен, че 70% от проектите, по които се печелят пари от ЕС заради ромите, отиват в джобовете на група тарикати.

Това са тези, които пишат и изпълняват проектите, нищо че поводът за отпускането на парите са примерно ромите или най-бедните. После тези играчи се появяват с лъскави лимузини или си харчат парите на Сейшелските острови. Този престъпен модел се позволява от държавата и докато той съществува, нищо не може да бъде направено за най-бедната общност, предупреждава Терзийски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5884 |27.02.2015 Нидал Алгафари: Първанов е наредил да се подкрепи заема . 4| 5174 |24.02.2015 Депутатът Имамов защити племенник за далавера с тютюн . 3| 4578 |17.02.2015 Негенцова защити правото на адвокатите да заверяват документи . 20| 4683 |12.02.2015 Полк. В. Радев: Не можем да се защитим сами; трябва ни съюзник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads