Реклама / Ads
3| 8295 |13.02.2023 НОВИНИ

Американски изтребители поразиха НЛО над езерото Хюрън

.
Изтребители в действие
Неидентифициран обект е свален в неделя вечер от американски изтребители над езерото Хюрън. В този район минава границата между Съединените щати и Канада. Смята се, че е същият, проследен над щата Монтана и наблюдаван от властите от предната вечер.
 

Това е четвъртият подобен случай, когато американски военни свалят летящ обект от началото на месеца. От Пентагона съобщиха, че сваленият обект имал осмоъгълна форма и летял на височина, която представлява заплаха за пътническите самолети.


Засега военните отказват да обявят дали той прилича на големия китайски балон, който беше свален по-рано този месец.

 

Генералът от ВВС на САЩ, който ръководи контрола върху въздушното пространство на Северна Америка, след поредица от сваляния на неидентифицирани обекти, коментира възможността те да са с извънземен произход, предаде Ройтерс.


Запитан дали изключва извънземен произход на трите въздушни обекта, свалени от американски военни самолети в рамките на няколко дни, генерал Глен Ванхърк отговори: "Ще оставя разузнавателната общност и контраразузнавателната общност да изяснят това. Нищо не изключвам".


"На този етап продължаваме да оценяваме всяка заплаха или потенциална заплаха, неизвестна, която се приближава към Северна Америка, като се опитваме да я идентифицираме", каза Ванхърк, ръководител на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) и Северното командване на САЩ.


Ванхърк заяви това вчера на брифинг на Пентагона, след като американски изтребител Ф-16 свали обект с осмоъгълна форма над езерото Хюрон на границата между САЩ и Канада, действайки по заповед на президента на САЩ Джо Байдън.


Това беше третият неидентифициран летящ обект, поразен от американски военни самолети от петък насам, след свалянето на предполагаем китайски метеорологичен балон на 4 февруари, което постави северноамериканската противовъздушна отбрана в повишена готовност.


Друг служител на американската отбрана, пожелал анонимност, заяви отделно след брифинга, че военните не са видели доказателства, които да сочат, че някой от въпросните обекти е с извънземен произход.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3194 |12.02.2023 Полша се колебае за изпращането на изтребители Ф-16 на Украйна . 0| 3311 |12.02.2023 Американски изтребител свали обект, летящ в небето над Канада . 12| 3902 |05.02.2023 Руски ракети поразиха центъра на Харков, евакуация в Славянск . 8| 2992 |30.01.2023 Шолц дава танкове, но няма да изпрати изтребители на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads