Реклама / Ads
19| 3195 |04.02.2022 НОВИНИ

Американска делегация пристига у нас заради кризата в Украйна

.
Източник: БГНЕС
Държавният департамент ще изпрати междуведомствена делегация в София, Букурещ и Брюксел идната седмица, съобщиха от ведомството. Визитата ще се състои от 7 до 11 февруари, за да се ангажира с нашите партньори в Европа по редица въпроси и да се консултира със съюзниците от НАТО и партньорите от Европейския съюз относно руската агресия към Украйна. Това се посочва в прессъобшение, публикувано на страницата на американския департамент.
 

Пътуването на съветника Шоле е продължение на обширната дипломация, предприета с нашите европейски съюзници и партньори в подкрепа на единен подход към непредизвиканото военно натрупване на Русия по границите на Украйна и нашите съвместни усилия да насърчим Русия да избере дипломация и деескалация.

 

Съветникът Шоле ще се срещне с членове на новото българско правителство, за да продължи преговорите за стратегически диалог, започнати през януари 2020 г., относно сигурността, енергетиката и върховенството на закона. В Румъния съветникът ще потвърди важността на стратегическото партньорство между САЩ и Румъния за справяне с общи заплахи и предизвикателства, особено по отношение на разполагането на американски войски, за да помогне за защитата на европейските съюзници в светлината на натрупването на военни сили на Русия по границите на Украйна. След неотдавнашните покани на двете страни да започнат присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, той ще предложи подкрепа на САЩ на правителствата в техните икономически реформи и усилия за борба с корупцията.

 

След това съветникът Шоле ще пътува до Белгия, за да се срещне с представители на НАТО и Европейския съюз, за ​​да обсъдят неотдавнашните дипломатически ангажименти с Русия и съвместните усилия за възпиране на по-нататъшната руска агресия срещу Украйна, включително готовността на съюзниците и партньорите да наложат огромни последици и тежки икономически разходи на Русия . По време на пътуването си съветникът ще потвърди ангажимента към НАТО и съюзници и ще обсъди как Съединените щати могат да продължат да подкрепят страните от НАТО, особено на източния фланг, посочват от Държавния департамент на САЩ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 3019 |03.02.2022 Лидерът на „Ислямска държава“ е убит при американска операция в Сирия . 4| 5139 |16.01.2022 От днес в Германия важат нови правила за пристигащите от България . 7| 2902 |17.12.2021 Ваксините за деца от 5 до 11 години срещу COVID-19 пристигат преди Коледа . 3| 3670 |15.12.2021 Италия въвежда нови мерки за пристигащите от България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads