Реклама / Ads
43| 4963 |07.03.2012 НОВИНИ

Анализатори: БСП беше във възход, Първанов го спря!

.
Г. Първанов ще се бори за лидерския пост в БСП
БСП имаше друго самочувствие, което беше смачкано; БСП трябва да уважи действащия си лидер С. Станишев, да го докаже в битка с Б. Борисов и да го запази, единодушни бяха политолозите.
 

Подкрепата за Първанов вътре в БСП намалява, коментира по НТВ политологът Ю. Асланов. Според него той натрупал врагове и вътрешна опозиция.

Крайно време е тази битка да премине в битка на идеи, каза колежката му Татяна Буруджиева. Дебатът за това кой да ти е лидер става вътре в организациите, без да е задължително там да присъства лидерът. Това се наруши, наруши се и бон тонът, добави тя. Станишев казал вчера да партията си ясно да се самоопредели.  Ненормално е да ни занимават кой къде ходи и с кого се среща, каза тя.

И аз не вярвах, че ще доживея да ме занимават с това къде ходят лидерите на БСП, каза Асланов. Но какво да прави човек, който не е лидер, как да води лидерска кампания. Първанов обаче има привилегията да ползва и други бонуси, както е модерно да се казва. В БСП имаше преминаване към възход, но това се провали и го провали влизането на Първанов в играта. Много малко хора си давали сметка за избора на Станишев за лидер в ПЕС. БСП има друго самочувствие, което също беше смачкано. Това, което прави Първанов, облагодетелства само един - Б. Борисов. Покрай този спор забравихме бонусите, здравната каса, коментира Асланов.

Битката е драматична за Първанов, защото, ако той я загуби, не виждам перспектива за него, коментира политическият психолог Антоанета Христова. Това, което прави в момента той, е в много висока степен рисково.

БСП трябва да уважи действащия си лидер да се докаже в битка с Б. Борисов и да го запази, каза Асланов. Станишев е много по-ясната опозиция, добави Буруджиева. Полезният ход на БСП е да се определи като опозиция, а въпросът лидерството не е полезният ход, обобщи Христова.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7203 |06.02.2012 Анализатори: Не току-тъй страхотно ни похвали Х. Клинтън! . 99| 9377 |03.02.2012 Пл. Устинов: Ал. Петров беше във връзка с Първанов, Сакскобургготски, Филчев . 13| 5730 |19.01.2012 О. Минчев: Първанов беше сив, но силен в задкулисните игри . 24| 6471 |01.01.2012 Г. Първанов, новогодишно: За мен беше чест!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads