Реклама / Ads
0| 3030 |16.05.2022 НОВИНИ

Андрей Гюров: Предлагаме да се вдигне максималният праг на пенсиите на 3 400 лв.

.
Андрей Гюров
„Другото основно, което искаме да направим в системата на пенсиите, е да осигурим справедливост в две основни насоки - предлагаме да се вдигне максималният праг на пенсиите на 3 400 лв. Така хората, които са се осигурявали на високи доходи, ще могат да получават една адекватна пенсии. Това обяви на брифинг в парламента Андрей Гюров.

 "Това е стимул за всички граждани да се осигуряват на истинските суми и за всички трудещи се да допринасят повече за социалната система. Тези две мерки ще бъдат включени в пакета от 1 юли по наше предложение”, добави Гюров.

 

„Продължаваме Промяната” представи пакет от 14 мерки на обща стойност от 2 млрд. лева за спряване с кризата. Сумата е осигурена от допълнително събрани средства в бюджета и може да бъде използвана, без да се нарушава бюджетната рамка.

 

Мерките са базирани на два основни принципа, посочи още той. С тях ще се подпомогнат най-уязвимите групи от хора - пенсионерите и тези с най-ниски доходи, както и бизнесът. Мерките, които вече са остойностени, ще бъдат предложени на утрешния Коалиционен съвет.

 

Предлага се сериозно увеличение на пенсиите. От 370 лв. на 450 лв. и пропорционално увеличение на останалите. Целта е увеличението да изпреварва досега натрупаната инфлация така, че тези с ниски доходи да не усетят нарушаване на тяхната покупателна способност.

 

От октомври ще има нова актуализация на пенсиите, която ще е на различен принцип от прилагания досега и ще намали разликата между старите и новите пенсии, обяви Гюров.

 

Данъчното облекчение за работещите родители ще се увеличи от 450 на 600 лв. за едно дете и от 900 на 1200 лв. – за две деца. В мерките е и отстъпката от 25 ст. при зареждането на гориво до 50 л. от физическите лица.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 3275 |11.05.2022 Гюров: Стремежът е от юни България да започне да получава пълни количества азерски газ . 0| 2623 |04.05.2022 Андрей Гюров, ПП: На този етап няма формулировка България да изпрати оръжия и боеприпаси на Украйна . 0| 2446 |20.04.2022 Андрей Гюров: Позицията ни за Северна Македония не е променяна . 0| 2499 |20.04.2022 Балабанов: Андрей Гюров се превърна в жертва на собствените си партийци
Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Реклама / Ads