Реклама / Ads
10| 5412 |16.12.2015 НОВИНИ

Андрей Райчев: Българите не разбират какво се случва

.
Андрей Райчев
Българите не се вълнуват от случващото се в управляващата коалиция, защото им се струва далеч и не много съществено. А и не разбират. Не разбират, защото политиците обикновено правят демонстрациите с много ясно експлицирани мотиви. В момента мотивите не се експлицират, не се изявяват. Това каза социологът Андрей Райчев по БНР.
 

Специалистът по политически пиар Арман Бабикян заяви, че обществото е объркано заради нелепия начин, по който се случи това, чисто като технология: Има малка част, която живее в София и големите градове, която се развълнува от това, което стана, и това е по-скоро заради чисто идейните пристрастия на тези хора към тази част на политическия спектър, а не защото животът им е докоснат с ужасния пръст на съдбата и им се е случило нещо на тях самите.

 

Започна да се върти отново темата за морала в политиката , може би подплатен и от тогите, които излезнаха пред Съдебната палата, а не само от обърканите изявления на някои политици.

 

Според Бабикян историческият компромис е бил направен, когато РБ е влязъл в коалиция с ГЕРБ: В момента, в който направиш този компромис, от там нататък всички други компромиси са по-малки.

 

Според социолога Андрей Райчев управлението не е дясно: Това не е дясно управление по никакъв начин. Това си е класическо центристко управление. Дясното стяга икономиката, дясното затяга коланите и прави нещата по-ефективни. Тук има едно печелене на време.

 

Арман Бабикян допълни: Фактът, че сме в условия на ляво управление, е абсолютно очевиден и не знам как партия като ДСБ и хора като РБ не виждат как в нереформирани сектори се наливат още повече пари  и то взети назаем. Няма нито един реформиран сектор, освен този на министър Калфин.

 

Според Бабикян има възможност за предсрочни парламентарни избори: Има голяма територия за работа до т.нар. избори и зависи до каква степен ще убедят хората, че реформата е по-важна от т.нар. стабилност, която се проповядва от амвона на правителството.

 

Относно предложението на премиера Бойко Борисов за нов министър на правосъдието, Бабикян коментира: Слава Богу, премиерът не наруши баланса в кабинета и за титуляр посочи човек, който произхожда от същите политически кръгове, от които и предишният министър на правосъдието. Това никак не значи, че реформата ще тръгне. Предстои да разберем.

 

Андрей Райчев допълни: Това е знак за политически интелект от страна на Меглена Кунева. Това е разумно въздържание, защото в противен случай те биха дали знак на РБ, че някак изяждат мършата на изоставените позиции и се борят за власт. Това очевидно е компромисен жест.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5405 |15.12.2015 25% от българите посрещат Коледа с празни джобове . 6| 4108 |10.12.2015 А. Райчев: ГЕРБ са все по-близо до ДПС . 15| 4759 |09.12.2015 Наглост! Депутатите пак ще почиват повече от българите по Коледа . 2| 4952 |08.12.2015 „Сова харис“: над 85% от българите не знаят за Младежката гаранция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads