Реклама / Ads
10| 5757 |24.02.2014 НОВИНИ

Ангел Найденов: Няма нарушения при строежа на оградата по границата с Турция

.
На сухопътните войски беше поставена задача да изградят преградна система по границата с Турция. Оградата обхваща район от 30 км по границата. Съоръжението включва оградна мрежа, различни преградни системи и огради. Необходими са повече от 1300 тона строителни материали за изграждането на това съоръжение.
 

Това каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов на пресконференция. Той коментира темата за строежа на оградата по българо-турската граница. Заедно с него участие взеха и министър Ангел Найденов, заместник-министърът на отбраната Иван Иванов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев, бригаден генерал Андрей Боцев и полковник Райчинов, началник на сектор „Договори и обществени поръчки“ в Сухопътните войски".

Подписването на договорите за обществените поръчки с потенциалните изпълнители се случи на 17 февруари. Аз незабавно потвърдих договорите за тези обществени поръчки. На 21 февруари получихме първите доставки необходими за стартирането на строежа. В момента 80 войника от сухопътните войски работят на обекта, каза още генерал Ненов.

Целта на пресконференцията е даде повече информация около критериите, по които са избрани фирмите доставчици за тази операция, започна министър Найденов. Министър-председателят издаде заповед на 17 февруари за ревизия по границата. Тя трябва да приключи на 27 февруари и резултатите ще бъдат обявени. Аз разбирам и нося своята отговорност за всичко, което се случва.

От представената информация не виждам нищо, което да влиза в противоречие със закона. Цялото ръководство на сухопътни войски и конкретно на строителната операция не са извършили нищо нередно. В този случай се търси скандала и напред се извеждат други теми. Не разбирам, защо най-интересно в този случай е политическата принадлежност на шефа на фирмата, която доставя оградата?

Оказа се, че тази фирма единствена в България произвежда такава стоманена ограда, допълни Найденов. Заместник-министър Иван Иванов съобщи, че комисията, която е проверила сключването на договорите за обществени поръчки, не е открила никакви нарушения. Всичко е в синхрон с българското законодателство. Ние не сме констатирали никакви нарушения. Няма ни най-малък повод за съмнения, каза Иванов. Той разказа за посещението си в Гърция, където българските специалисти са се запознали с гръцкото преградно съоръжение. Той обяви, че гръцката стена е дълга близо 11 км, а цената е същата като на българската.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5350 |24.02.2014 Дойнов и Салич: Няма някакви страшни обещания, просто гледайте новините . 20| 5517 |22.02.2014 Проф. Димитров: Етническо напрежение в България няма . 27| 8514 |21.02.2014 Посланик Пламен Грозданов: Русия няма да се откаже Украйна . 90| 8557 |21.02.2014 Сергей Станишев: Няма да отстъпим за преференцията в изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads