Реклама / Ads
0| 6791 |04.06.2022 НОВИНИ

Анна Нетребко: Подкрепих Путин през 2012-та - не можех да откажа, но съм против войната

.
Примата Анна Нетребко
Обичам Украйна, но не се отказвам и от Русия. И съм против войната. Това заявява оперната дива Анна Нетребко в интервю за германското издание Die Zeit. По-рано тя публично осъди военната специална операция на Руската федерация в Украйна и я нарече „мръсна война“. Това бе причина да замрази временно ангажиментите си.
 

Гласът ми е добре, но всичко останало се промени за мен, казва още Нетребко. „Нищо никога няма да бъде същото, както беше преди. Първият ми импулс, когато се случи всичко това, беше да се върна в родния си град Краснодар, за да бъда сред приятели от детството. Но това, разбира се, беше невъзможно. Познавам много хора, които бяха бомбардирани, хора, които бяха принудени да бягат. Говорим много за това помежду си, това наранява сърцето ми. Но не мога да променя нещата“.

 

След като Нетребко направи изявлението си, тя беше критикувана в Русия, че е предател и родоотстъпник. Дмитрий Рогозин, шеф на руската агенция „Роскосмос“, се нахвърли срещу нея, наричайки я с обидни епитети.

 

Някои среди на Запад пък я смятаха за близка до руското правителство и Путин. „През 2012 г. вярвах в добрите намерения на Владимир Путин. Името ми се появи в списъка на поддръжниците на президентската му кампания. Предложиха името ми да бъде публикувано и аз се съгласих. Би било много неразумно да откажа. Има неща, които е по-добре да не отказвате... Но никога не съм участвала в политическа кампания нито за него, нито за някой друг. Гласувах за Путин през 2012 г. и не го криех. Тогава си помислих, че той ще бъде от полза за културата в Русия. Но по време на изборите през 2018 г. дори не знаех, че името ми е пак в някакъв списък. Никой не ме е питал.“

„В момента нямам планове да пея в Русия. Не мисля, че сега е подходящият момент за това. Но се надявам един ден обстоятелствата да се променят“, казва още оперната звезда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3347 |29.04.2022 Защо Анна от Украйна се нуждае от подкрепа? . 0| 4435 |20.04.2022 Великата сила: На „Анфийлд“ хиляди подкрепиха Роналдо в тежък момент . 0| 3391 |15.03.2022 Ген. Запрянов: Провеждаме странна политика - хем сме в НАТО и осъждаме войната, хем не съвсем . 0| 3186 |12.03.2022 Херо Мустафа: Това е нехуманна, неоправдана война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads