Реклама / Ads
8| 6639 |30.09.2012 НОВИНИ

Антон Кутев: Новата лява идеология не е изградена още

.
По темата „Свобода или ГЕРБ” или демокрация или диктатура Антон Кутев, депутатът от Коалиция за България влезе в дебат с депутата от ГЕРБ Доброслав Димитров в предаването “Насреща” с Люба Кулезич на ТВ7.
 

На твърдението на Димитров, че управлението на БКП е било вид диктатура, Кутев припомни, че Бойко Борисов е завършил “Симеоново” тъкмо в края на въпросната диктатура. Двамата се заядоха за времето на комунизма в България и за това кой и как е бил принуден да се подчинява на партията-държава, за да може да просперира.

“Мен, че ме нападна глутница другари, спор няма”, каза Антон Кутев по отношение на “СПИН скандала”. Репликата му е била перифраза на една сентенция, известна напоследък в обществото: „Животът е тежка зараза, която се предава по полов път...”. Той поясни, че е имал предвид начина, по който се предава социализма, а не какво представлява. Според червения депутат, новата лява идеология не е изградена още. Затова било логично младите социалисти да влизат в партията “по кръвен път”, а не по идеологически подбуди. “В момента социализмът се предава чрез кръвната връзка”, съобщава „Блитц”.

По същия въпрос Доброслав Димитров заяви: “Социализмът не е простил и на най-добрия си приятел. Няма нито една държава с комунизъм или социализъм, на която да се е разминал крах и катастрофа”.

Двамата се скараха и по въпроса за ползване на правителствения самолет. Според Кутев, Сергей Станишев е ползвал “Еърбъс”-ите 10 пъти по-малко от Борисов. Той заяви, че проблемът не е, че на някои хора като сбъркат им се прощава, а че на някои хора им се прощава винаги, когато направят грешна стъпка, както на Бойко Борисов. Борисов никога не е спазвал правилата. Като си на върха, трябва да ги спазваш, дори да имаш право да ги нарушаваш, смята депутатът от БСП.

Доброслав Димитров пък твърдо заяви, че ГЕРБ е последната партия, която може да бъде обвинена в шуробаджанащина. Не е имало чистки и “метли” в администрацията, както при смяната на всяко досегашно правителство.

Антон Кутев не се съгласи с това и посочи, че в Силистра администрацията е била подложена на чистка отгоре до долу. Това можело да се види из цяла България. Нямаше червени метли, категоричен беше той.

Доброслав Димитров посочи като показателен пример уволнението на Румен Овчаров и Румен Петков под европейски натиск и връщането им на политически постове в БСП след това. ГЕРБ не върна в парламента уволнените си здравни министри, заяви той. По случая с Калина Илиева той обясни, че в момента, който се разбрало за фалшивата й диплома, тя е била отстранена и й е потърсена съдебна отговорност.

Освен това, според Димитров, правителството на ГЕРБ се вслушва най-много в гласа на народа. Дори е критикувано за това, че се огъва под натиска на протести. Затова няма никаква опасност демокрацията да се превърне в диктатура, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5683 |29.09.2012 Постигнаха компромис в полиетиленовата сага . 44| 5758 |04.09.2012 Цветанов: Ще ударим и върха на кокаиновата пирамида . 16| 5921 |04.09.2012 Роми пренасяли новата пратка от кока . 48| 7825 |31.08.2012 Антон Кутев: Другари, извинявайте за СПИН-а!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads